Primăriile din București, în faliment nedeclarat. Dăncilă și Teodorovici, întâlnire urgentă

de:
11 iun. 2019
0 Afișari
Primăriile din București, în faliment nedeclarat. Dăncilă și Teodorovici, întâlnire urgentă

Întâlnirea de lucru are loc după ce Gabriela Firea a declarat că Primăria Capitalei şi primăriile de sectoare sunt în „faliment nedeclarat”.

 Gabriela Firea a susţinut că Guvernul a alocat banii mai mult „pe hârtie” şi că trebuie găsită o soluţie de urgenţă. La rândul său, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3,  a spus că Guvernul i-a minţit pe primari şi, mai mult, a furat bani din bugetele locale.

De cealaltă parte, Opoziţa din Consiliul General al Capitalei reclamă că dezastru a fost generat chiar de Gabriela Firea.

Primarul Sectorului 3 dă vina pe Liviu Dragnea. „Din punctul meu de vedere, el este de vina. Da, el, domnul Dragnea, care își posta pe Facebook win win situation, 60% din PIB către primării, iar după aia ne-au furat banii pe primele 3 luni. Bugetele alocate au fost măcelărite, e inacceptabil, niciun guvern nu și-a permis să facă”, anunță Robert Negoiță.

În plus, în sarcina primăriilor au intrat şi alte obligaţii. „S-au transferat către primării toate cheltuielile de salarizare a asistenților sociali, a persoanelor cu dizabilități. Noi avem venituri mai mari cu 40 milioane lei față de cât am avut în 2018 din această sursă, care e principala sursă, cotă parte din impozitul pe venit, dar cheltuielile cu salarizarea asistenților sociali sunt cu 62 de milioane de lei mai mari, înseamnă un plus de 22 milioane lei povară pe bugetul local”, se plânge Nicolae Robu, edilul Timișoarei.

Cookies