Primarii din Ilfov au semnat contractul de delegare a serviciului public de transport călători. Ce presupune acesta

30 iul. 2021
168 Afișari
Primarii din Ilfov au semnat contractul de delegare a serviciului public de transport călători. Ce presupune acesta
Primarii din Ilfov au semnat contractul de delegare a serviciului public de transport călători

Primarii din Ilfov au semnat contractul de delegare a serviciului public de transport călători, iar conform acestuia mijloace de transport trebuie să fie pe viitor curate, să aibă un orar predictibil şi o politică tarifară avantajoasă.

Contractul de delegare a serviciului public de transport călători din Ilfov a fost semnat de primari. Este vorba de gestiuneaa serviciului public de transport călători cu cei patru operatori: Societatea de Transport Bucureşti, Serviciul Transport Voluntari, Ecotrans STCM SRL şi Regio Serv Transport SRL, conform unui anunț făcut de Consiliul Judeţean Ilfov.

Primarii din Ilfov au semnat contractul de delegare a serviciului public de transport călători

Noul contract, care are o valabilitate de 10  ani, resupune ca autobuzele să fie curate, orarul acestora să fie predictibil şi politică tarifară să fie avantajoasă. Astfel, abonamentul pe toate liniile metropolitane Bucureşti-Ilfov scade de la 125 lei la 80 lei, iar abonamentul pe toate liniile metropolitane (Bucureşti-Ilfov) plus metrou scade de la 195 lei la 140 lei.

Conform contractului, biletul de 24 de ore rămâne la acelaşi tarif, 8 lei, şi poate fi utilizat pe toate liniile metropolitane (Bucureşti-Ilfov).

În situaţia în care linia iese din raza administrativă a judeţului, se va folosi acelaşi titlu de călătorie atât în Ilfov, cât şi în Bucureşti, a adăugat sursa citată.

Vă recomandăm și: PET=BILET. Bilete gratuite la metrou timp de o lună pentru cei care aduc 5 PET-uri, sticle sau doze de aluminiu pentru reciclare

Transportul public integrat București-Ilfov începe de la 1 august

De la 1 august începe integrarea transportului public din București şi Ilfov. Conform unui comunicat al TPBI, de la 1 august, data la care se vor scumpi cartelele la metrou și biletele pentru mijloacele de transport în comun de suprafață din București și vor exista bilete comun Metrorex-STB pentru acces timp de 90 sau 120 de minute la ambele rețele de transport, se va putea circula atât cu acesta, cât și cu fostele călătorii de 1,30 lei.

Măsura a fost luată pentru a obişnui oamenii cu noul sistem de tarifare integrat din Capitală și Ilfov.

STB suspendă două linii de autobuz

Tot de la 1 august, STB suspendă două linii de autobuz. Una dintre acestea este foarte importantă. Este vorba despre autobuzul 780 care face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

Cookies