Primarii de sector pot toaleta copacii fără aviz de la PMB, anunță prefectul. Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat și alte hotărâri

11 aug. 2023
275 afișări
Primarii de sector pot toaleta copacii fără aviz de la PMB, anunță prefectul. Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat și alte hotărâri
Primarii de sector pot toaleta copacii fără aviz de la PMB, anunță prefectul. Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat și alte hotărâri. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a anunțat un plan de verificare a locurilor de joacă din oraș, a spitalelor și a școlilor. Comitetul municipal pentru Situații de Urgență a aprobat, în cursul ședinței de astăzi, 3 hotărâri.

Care sunt hotărârile aprobate de Comitetul pentru Situații de Urgență

În urma convocării făcute de Prefectul Capitalei, Comitetul pentru Situații de Urgență din București a aprobat astăzi trei hotărâri, potrivit Antena 3 CNN.

Reamintim faptul că Rareș Hopincă a efectuat mai multe controale la locurile de joacă din Capitală, în urmă cu două zile. Ulterior, a găsit mai multe nereguli și a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență.

Prima hotărâre aprobată prevede un plan de verificare a tuturor locurilor de joacă din București:

Va fi o verificare complexă sub aspectul siguranței echipamentelor, sub aspectul planului de pază și al monitorizării video, al instalațiilor electrice în toate aceste facilități de agrement”.

Controalele vor începe săptămâna viitoare, iar, după verificări, va fi întocmit un plan de măsuri în așa fel încât incidentele neplăcute să fie evitate.

Mai mult decât atât, Rareș Hopincă a delcarat că, în locurile de joacă în care nu vor fi găsite camere de supraveghere, se vor da amenzi, iar administratorii vor fi obligați să monteze un sistem de monitorizare video.

În plus, vor fi evaluate toate unitățile medicale din București, pornind de la incendiul izbucnit în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu”.

Vor fi verificate toate instalațiile electrice, sistemele de alarmare și documentațiile ISU. Echipele vor efectua controale începând de săptămâna viitoare.

De asemenea, o amplă acțiune de control va avea loc la toate instituțiile de învățământ preuniversitar din Capitală. Se vor verifica autorizațiile pentru securitate la incendiu, paza, echipamentele din interiorul și din curtea instituțiilor de învățământ, conform Antena 3 CNN.

Primarii vor putea toaleta copacii fără aviz de la Primăria Capitalei

Rareș Hopincă a mai declarat că printre hotărârile luate astăzi în Comitetul municipal pentru Situații de Urgență se află și toaletarea de urgență a copacilor care reprezintă un pericol.

Astfel, începând de acum, primarii sectoarelor din București vor putea să toaleteze vegetația fără aviz de la Primăria Capitalei:

Am hotărât astăzi în Comitetul municipal pentru Situații de Urgență toaletarea de urgență a arborilor care prezintă pericol. Știm cu toții că la nivelul municipiului București există foarte multe avize de toaletare și defrișare care nu sunt emise de către primăria generală, deși este obligatoriu ca foarte mulți arbori – peste 10.000 de estimările noastre – este obligatoriu să fie toaletați sau defrișați de urgență.

În proximitatea locurilor de joacă, a unităților de învățământ, la spitale am dispus toaletarea de urgență a acestor arbori care sunt în declin biologic.”

Prefectul Capitalei estimează că raportul preliminar va apărea în 30 de zile, iar în maxim 60 de zile se vor întocmi planurile.

Te-ar putea interesa și:

Cookies