Primarii de sector, întreţinuţi de neveste VEZI CINE SUNT „FINANȚATOARELE”

de:
17 iun. 2011
1 Afișari
Primarii de sector, întreţinuţi de neveste VEZI CINE SUNT

Primarul Negoiţă 11.000 euro, soţia 100.000 de euro

Potrivit propriei declaraţii de avere, primarul Sectorului 3 – Liviu Negoiţă, a obţinut anul trecut 46.005 lei din funcţia de primar, în timp ce soţia sa Carmen a câştigat suma de 423.548 lei (100.800 euro) în calitate de vicepreşedinte al CNVM (Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare), adică de 9,2 ori mai mult.

La categoria venituri, edilul Sectorului 3 a mai bifat şi că încasează o chirie lunară de 1.200 de euro de la un apartament, la care se adaugă dividendele de circa 90.000 de lei ale soţiei.

Familia Negoiţă deţine, de asemenea, o treime din acţiunile la Clinica „Centrul Medical Panduri”, evaluate la suma de aproximativ 100.000 de lei. Cei doi soţi deţin în conturile şi depozitele din bănci peste 178.500 de lei şi nu au datorii.

„Săracul” primar bogat – Liviu Negoiţă

În declaraţia de avere semnată la începutul lunii iunie 2011, Negoiţă a menţionat că anul trecut şi-a cumpărat împreună cu soţia un teren intravilan de 1.000 mp la Baloteşti. În aceeaşi comună din judeţul Ilfov, primarul Sectorului 3 mai deţine tot 1.000 de metri pătraţi achiziţionaţi în anul 2004, plus încă 2.000 de mp luaţi în 1994, la care se aduagă şi o casă de 385 mp pe care edilul susţine că a dobândit-o în anul 2002.

Proprietatea lui Negoiţă de pe malul lacului, la Baloteşti, este evaluată de experţii imobiliari la aproximativ un milion de dolari. Vezi aici cum arată fortăreaţa edilului. La bunuri imobile, familia Negoiţă a mai bifat un teren intravilan de 1.134 mp în Câmpina şi două apartamente în Bucureşti cumpărate în urmă cu 11, respectiv 7 ani.

Chiar dacă face zilnic naveta de la Baloteşti la primărie, Negoiţă se declară pieton, neavând trecut în documentul de avere nicio maşină.

Andrei Chiliman 13.000 euro, soţia 106.000 euro

Deşi are cea mai stufoasă declaraţie de avere în ceea ce priveşte proprietăţile imobiliare deţinute, primarul Sectorului 1 – liberalul Andrei Chiliman beneficiază de câştiguri modeste: 54.784 lei indemnizaţia de primar în cursul anului 2010.

În schimb, soţia sa, Alexandra Juvara, de profesie arhitect, a declarat venituri totale de 445.069 lei, adică de opt ori mai mult decât edilul Sectorului 1. Aproape jumătate din suma obţinută de soţie provine din dividendele aferente anului 2009 încasate de la Fondul Proprietatea în urma acţiunilor moştenite de la mama ei.

Tot soţia lui a mai obţinut circa 30.000 euro din chirii, plus încă 4.000 de lei din arendarea unor terenuri. În plus, familia Chiliman mai are acţiuni la diverse societăţi comerciale evaluate la peste 50.000 de lei, la care se adaugă încă 3,7 milioane lei valoarea acţiunilor deţinute de soţie la Fondul Proprietatea.

Nici soţii Chiliman nu au datorii şi au dat cu împrumut suma de 15.000 de euro unuia dintre fraţi.

Familia primarului Sectorului 1 a fost destul de prevăzătoare în ceea ce priveşte administrarea economiilor şi şi-a pus banii deoparte „în mai multe coşuri”, după cum recomandă guvernatorul BNR Mugur Isărescu: conturi curente şi depozite bancare de 85.791 lei, 73.915 dolari, 121.752 euro şi 57 franci elveţieni.

Bijuteriile şi obiectele de artă ale celor doi soţi sunt estimate, conform declaraţiei de avere, până la 140.000 de euro. Chiliman conduce un autoturism Audi A6, în timp ce soţia a moştenit de la mama sa un Renault R16.

Soţii Chiliman au proprietăţi imobiliare de 10 milioane lei

În ceea ce priveşte averea imobiliară, familia Chiliman este de departe campioană între primarii de sector din Bucureşti: deţine nici mai mult nici mai puţin de 15 terenuri atât intravilane, cât şi arabile, cu viţă de vie sau forestiere, în diferite judeţe precum Constanţa, Braşov, Buzău, Ilfov, Gorj, Prahova şi municipiul Bucureşti, majoritatea fiind moştenite de la părinţi şi alte rude din familie. Toate cele 15 terenuri au o valoare de impozitare de 840.162 de lei, după cum se specifică în documentul de avere.

La acestea se adaugă opt clădiri, atât case de vacanţă în Predeal cât şi apartamente şi vile în Bucureşti, o parte din ele fiind moştenite sau donate de rude în perioada 1999-2009. Toate aceste imobile de locuit au o valoare de impozitare ce se ridică la aproximativ 9 milioane lei.

Piedone, din întreţinut a ajuns să întreţină

Dacă până în 2010, şi soţia primarului Sectorului 4, conservatorul Cristian Popescu Piedone, câştiga de două ori mai mult decât edilul local, anul trecut cei doi au făcut rocada. Astfel, Piedone a declarat un venit anual de 46.006 lei, la care se adaugă un profit de aproximativ 6.000 de lei din funcţia de administrator al societăţii Lolo Trading International SRL. În dreptul soţiei sale, primarul Sectorului 4 nu a mai punctat anul trecut niciun fel de venit.

Familia lui Piedone nu are datorii, iar la bancă a pus deoparte în jur de 76.000 de euro.

Colecţionează maşini de epocă

În ciuda scandalurilor legate de modul în care şi-a obţinut permisul de conducere, conform declaraţiei de avere, semnată pe 14 iunie 2011, Piedone deţine şi cinci autoturisme de colecţie: trei autoturisme Cadillac şi un Mercedes, la care se adaugă un Oldsmobile fabricat în 1959.

Colecţia de maşini este completată cu una de bijuterii de familie în valoare de aproximativ 20.000 euro, una de obiecte vechi şi timbre de aproximativ 15.000 euro şi ceasuri de buzunar evaluate la 5.000 de euro.

La finele anului trecut, Piedone mai avea doar două din cele trei terenuri deţinute anterior la Bragadiru, în suprafaţă de circa 1.500 mp, ambele achiziţionate în timpul ultimului mandat în anii 2008 şi 2009. La acestea se adaugă o casă de locuit în Bucureşti, plus un apartament într-o casă moştenită de la părinţi, tot în Bucureşti.

Poteraş, venituri de la primărie de 51.000 lei

Implicat în scandaluri legate de jonglerii cu terenuri, în care a intervenit chiar şi DNA, primarul Sectorului 6, democrat liberalul Cristian Poteraş, este sărac în acte la categoria imobiliare: nu are terenuri, ci numai 50% dintr-un apartament în Bucureşti, obţinut în urma partajului cu fosta soţie Aureliana. În schimb, unul dintre verii fostei soţii a edilului a fost, în această primăvară, beneficiarul cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate din Comisia de Fond Funciar a Sector 6, considerate ilegale de către autorităţi.

Poteraş a divorţat pentru a doua oară de Aureliana, în toamna anului 2010, căsnicia celor doi fiind în total de 25 de ani. Presa a aspeculat că majoritatea afacerilor fostei familii Poteraş au fost derulate pe numele soţiei, firmele Aurelianei obţinând contracte cu statul pentru construcţia unor săli de sport şi pieţe. Apropiaţi din jurul ex-cuplului susţin că astfel edilul vrea să-şi protejeze averea, el fiind cercetat în mai multe dosare penale.

În prezent, Poteraş este proprietarul a trei autoturisme, toate cumpărate. Mai exact, edilul deţine o Dacia, un Fiat Polski şi un autoturism Barkas, fabricat în 1992.

Averea lui Poteraş, pe numele soţiei

Cristian Poteraş este din 2010 şi proprietarul unui ceas Ulysse Nardin în valoare de 15.000 de euro, mai scump decât venitul edilului pe un an întreg. Astfel, conform declaraţiei de avere, edilul de la Sectorul 6 a avut în 2010 venituri doar de la Primărie, mai exact indemnizaţia de primar de 51.206 lei. Poteraş are în conturi bancare şi 15.430 de euro şi 23.840 de lei.

Trebuie precizat faptul că datele prezentate în ultima declaraţie de avere a primarului Sectorului 6 sunt semnate pe 18 noiembrie 2010. Deşi şefa biroului de presă al Sectorului 6, Violeta Drăgan, a susţinut că va publica declaraţia de avere actualizată, documentul nu a fost încărcat pe site până la publicarea acestei ştiri.

În declaraţia de avere semnată la jumătatea anului 2009, primarul Sectorului 6 menţiona că în bugetul familiei au intrat dividende în valoare de 2,61 milioane lei de la şapte societăţi la care fosta soţie era acţionar.

Familia Onţanu declară venituri modeste

Potrivit declaraţiei de avere datată 14 iunie 2011, primarul Sectorului 2 – Neculai Onţanu de la UNPR, a obţinut anul trecut venituri numai de la primărie, în cuantum de 46.000 de lei. În schimb, soţia sa Veronica a raportat un salariu de numai 7.500 de lei de la Cooperativa Artă şi Precizie Bucureşti, plus încasări din chirii de 2.000 de euro, respectiv 4.000 de dolari. Banii obţinuţi din chirii au fost puşi la bancă, după cum susţine edilul în documentul de avere.

Onţanu i-a donat fetei o casă cu teren

În ciuda câştigurilor modeste, soţii Onţanu au donat fiicei lor Laura Cristina un teren de peste 1.000 mp şi o casă de locuit. dar are datorii. Primarul Sectorului 2 a luat în 2005 de la BCR un credit de 77.500 lei, scadent în 2035. De asemenea, edilul are o datorie de 35.000 de euro şi către o persoană fizică.

Primarul Onţanu este proprietarul unui teren intravilan de 250 metri pătraţi şi al unei case în Voluntari, moştenite, dar şi al unui apartament de 66 mp în Bucureşti. Edilul nu deţinea la finele anului trecut niciun autoturism, însă avea în proprietate bijuterii şi obiecte de artă de 15-25.000 de euro.

Vanghelie îşi ascunde averea

Marian Vanghelie administrează cel mai sărac sector al Capitalei, însă el însuşi poate fi încadrat cu uşurinţă printre cei mai bogaţi primari. Cât de bogat? Nimeni nu ştie, deşi, conform legii, alesul bucureştenilor din Sectorul 5 ar trebui să îşi facă publică averea. Vanghelie nu şi-a publicat averea nici pe site-ul Primăriei şi nici pe portalului declaraţiilor de avere al ANI. Sesizate oficial de B365.ro, nici Primăria şi nici ANI nu a oferit un răspuns privind absenţa declaraţiei de avere a edilului.

Fără o declaraţie oficială, averea lui Vanghelie poate fi doar intuită. În urmă cu câteva luni, edilul sectorului 5 a fost văzut purtând ceasuri cu o valoare totală de 160.000 de euro. Astfel, la o petrecere a tinerilor PSD-işti cu un ceas Parmigiani Toric Retrograde de 60.000 de euro. Edilul şi-a sărbătorit ziua de naştere la Taverna Sârbului cu un model mai modest la mână: un Breguet Traditional, cu o valoare de catalog de aproximativ 20.000 de euro.

Poartă ceasuri scumpe

La ziua de naştere a lui Ion Iliescu, la mâna lui Vanghelie a stat de această dată un Frank Muller Perpetual Calendar Biretro cu o valoare de piaţă de aproximativ 80.000 de euro.

În vara lui 2010, Marian Vanghelie se deplasa într-un Mercedes S500. Presa scria în 2005, că în declaraţia de avere a edilului de la acea vreme apăreau alte două autoturisme un Mercedes şi un Audi, ambele fabricate in 2000. În aceeaşi declaraţie de avere, edilul Sectorului 5 îşi trecuse şi cinci tablouri în valoare, toate, de 85.000 de euro.

Cookies