Primarii de sector, chemaţi la raport de Oprescu

de:
30 ian. 2011
0 Afișari
Primarii de sector, chemaţi la raport de Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a convocat duminică pe toţi primarii de sector pentru a pune la punct mai multe probleme.

Una dintre discuţii se va axa pe problema câinilor vagabonzi, Oprescu cerând edililor administraţiilor locale să se implice activ în colectarea câinilor fără stăpân de pe străzile Capitalei. Vineri, o femeie a decedat la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti după ce a fost muşcată de o haită de câini în curtea ADP din Sectorul 5.

Un alt punct pe ordinea de zi a lui Oprescu îl constituie organizarea unui referendum pentru a cere opinia bucureştenilor în legătură cu „Legea Capitalei”, propusă de PDL. Potrivit propunerilor democrat liberalilor, primăriile de sector ar urma să treacă în administrarea primăriei generale, cu un singur buget de aproximativ 2,4 miliarde euro. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman a declarat că se opune cu vehemenţă ideii Elenei Udrea de a desfiinţa cele şase sectoare ale Bucureştiului, Oprescu pare deschis ideii de referendum, Cristian Popescu Piedone – primarul Sectorului 4 o sprijină şi el, iar Cristian Poteraş – priomarul Sectorului 6 vrea un oraş fără bugete de sector.

Nu în ultimul rând, primarii Capitalei vor discuta şi despre privatizarea RADET. O eventuală privatizare a Regiei ar putea dubla costurile gigacaloriei începând din 2012 şi chiar ar putea duce la preţuri de 600 lei pentru o gigacalorie până în 2020, susţin sindicaliştii RADET care au precizat că nu sunt de acord cu concesionarea acestui serviciu de utilitate publică. Efortul financiar al Primăriei Municipiului Bucureşti ar scadea de la 2,081 milioane euro la 1,191 milioane euro prin privatizarea Regiei, arată un studiu realizat la cererea instituţiei.

De la întrunirea edililor Capitalei lipseşte doar primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă.

Cookies