Primarii de sectoare cu mâna întinsă la Oprescu: primesc de 10 ori mai puţin decât au cerut

de:
25 iul. 2011
0 Afișari
Primarii de sectoare cu mâna întinsă la Oprescu: primesc de 10 ori mai puţin decât au cerut

Suma pe care Primăria Generală o va aloca celor şase sectoare din Capitală urmează să fie aprobată în şedinţa de CGMB de miercuri. Potrivit raportului de specialitate întocmit de Direcţia Economică din cadrul PMB, banii provin din cotele defalcate din impozitul pe venit şi urmează să fie folosiţi doar pentru susţinerea proiectelor de infrastructură deja începute, nu pentru investiţii noi.

Conform proiectului de hotărâre de CGMB, primarii celor şase sectoare din Capitală au cerut de la PMB 1,3 miliarde de lei (309,5 milioane euro), însă suma propusă spre aprobare de municipalitate este de doar 102,077 milioane de lei (24,3 milioane euro), adică de 12 ori mai puţin.

Banii vor fi utilizaţi de sectoare îndeosebi pentru proiectele de reabilitare termică, după cum se menţionează în documentaţia care stă la baza proiectului de HCGMB. „Această propunere a PMB a fost însuşită de reprezentanţii sectoarelor municipiului Bucureşti la întâlnirea de lucru din 30.06.2011 unde s-a convenit că principiul de repartizare să fie ponderea sumelor solicitate de fiecare sector în totalul cererilor de finanţare pentru proiectele/programele care necesită cofinanţare locală. Totodată, faţă cu oferta relativ redusă de resurse de repartizat, s-a avut în vedere cu prioritate finanţarea acelor proiecte de natura reabilitării termice şi alte proiecte cu potenţial de economisire şi având rolul de a sprijini populaţia în contextul creşterii contribuţiei acesteia la plata gigacaloriei începând din această iarnă”, se specifică în raportul de specialitate al PMB.

Cele mai mari fonduri ar urma să ajungă în vistieria primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu (UNPR), adică un sfert din total, iar cei mai puţin bani vor fi alocaţi Sectorului 1, condus de Andrei Chiliman (PNL).

Repartizarea sumelor pe sectoare se prezintă astfel:

Sectorul 1 – 11,3 milioane lei – primar Andrei Chiliman (PNL)

Sectorul 2 – 25,148 milioane lei  – primar Neculai Onţanu (UNPR)

Sectorul 3 – 12,001 milioane lei – primar Liviu Negoiţă (PDL)

Sectorul 4 – 11,816 milioane lei – primar Cristian Popescu Piedone (PC)

Sectorul 5 – 21,417 milioane lei – primar Marian Vanghelie (PSD)

Sectorul 6 – 20,395 milioane lei – primar Cristian Poteraş (PDL)

Cookies