ARHIVA B365

Primarii arestaţi preventiv mai mult de 90 de zile NU îşi pierd funcţia- decizia deputaţilor

Deputatii au respins, in unanimitate, un proiect de lege care prevedea ca edilii arestati mai mult de trei luni sa ramana fara functii. Camera Deputatilor este primul for sesizat, o decizie finala urmand a fi luata de Senat, informează ziare.com.

„Stiu ca a fost o lege si in care s-a votat in unanimitate raportul comisiei (de respingere – n. red.). Doar cand sunt dispute ma uit in detaliu, cand e vot unanim nu ma gandesc ca toti gresesc si eu stiu mai bine”, a declarat deputatul PSD Victor Ponta, care a participat la vot.

Primarii raman fara mandat daca sunt arestati preventiv mai mult de 90 de zile – proiect

Proiectul prevedea modificarea Legii administratiei publice locale, in asa fel incat mandatul primarului sa inceteze de drept si in cazul in care edilul este arestat preventiv mai mult de 90 de zile sau a fost incarcerat pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

Legea in vigoare prevede ca mandatul unui primar inceteaza de drept in cazul in care acesta se afla in imposibilitatea exercitarii functiei mai mult de sase luni intr-un an pe motiv de boala, certificata, precum si in cazul in care nu isi exercita mandatul, in mod nejustificat, timp de 45 de zile consecutive.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button