Primăria va cheltui 3,7 milioane de euro pentru un nou cămin de bătrâni

de:
31 ian. 2011
0 Afișari
Primăria va cheltui 3,7 milioane de euro pentru un nou cămin de bătrâni

Noul cămin din Th. Pallady va avea o capacitate de 200 de persoane. Clădirea în care urmează a fi dezvoltat şi organizat căminul de bătrâni este o construcţie realizată în perioada 1979-1980, cu funcţiunea iniţială de cămin pentru elevi. Momentan, corpul de clădire are trei etaje şi o suprafaţă desfăşurată totală de 2978 de metri. Primăria vrea să mansardeze clădirea şi să o reabiliteze termic. De asemenea, vor fi montate 2 lifturi cu dimensiuni suficiente pentru asigurarea transportului cărucioarelor şi tărgilor şi se vor asigura rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi.

Interiorul construcţiei va fi restructurat. Vor fi amenajate cabinete medicale, o zonă de cazare cu unităţi pentru două sau patru persoane prevazute cu grup sanitar propriu cu duş, o zonă de activităţi sociale (club, bibliotecă, sala ceai şi audiţii muzicale), dar şi o zonă pentru servirea mesei.

Costul estimat al lucrării al este 15,7 milioane de lei cu TVA (aproximativ 3,7 milioane de euro). În acest cost sunt incluse şi lucrările suplimentare similare care ar putea fi achiziţionate de la firma câştigătoare, după finalizarea lucrărilor.

Durata contractului este de 24 de luni.

Cookies