Primăria Sectorului 6, un ghimpe în candidaturile USL-ului: cele trei partide se bat să intre în cursa cu Poteraş

de:
19 mart. 2012
1 Afișari
Primăria Sectorului 6, un ghimpe în candidaturile USL-ului: cele trei partide se bat să intre în cursa cu Poteraş

În cursul zilei de luni USL a anunţat că a s-au stabilit candidaturile la primăriile reşedinţelor de judeţ şi la preşedinţiile consiliilor judeţene. La Bucureşti, însă, în privinţa sectoarelor, lucrurile nu au fost hotărâte. La sectorul 6, situaţia nu este încă tranşată.

Primul care şi-a anunţat dorinţa de a candida la Primăria Sectorului 6, în urmă cu câteva luni, a fost Ștefan Florescu, din partea Partidului Conservator, a cărui filială Sector 6 o conduce. De altfel, acesta a şi demisionat săptămâna trecută din funcţia de director al pieţelor din Sectorul 4, pentru a se putea implica în campania electorală.  Florescu s-a promovat agresiv în presă, prin campanii publice împotriva firmelor de „hingheri de maşini” şi  mediatizând sprijinul acordat fostei stareţe care a născut gemene.

Din partea PNL, candidatul care se încălzea pe tuşă pentru Sectorul 6 este Rareş Mănescu, cel care anunţă pe blogul propriu că este „născut şi crescut în Sectorul 6”, căsătorit cu europarlamentarul Ramona Mănescu, este vicepreşedinte PNL şi preşedinte al filialei Sector 6, fost deputat şi consilier local. La 42 de ani, Mănescu este membru PNL încă din 1990.

Ultima candidatură anunţată pentru Sectorul 6 din partea opoziţiei aparţine PSD-ului, sub forma senatorului Gabriel Mutu. Mutu s-a înscris în PSD în toamna anului 2010, după ce anterior fusese membru PDL. El a ţinut duminică o conferinţă de presă în care l-a acuzat pe actualul primar Cristian Poteraş că „sifonează bani din Primărie pentru campania electorală”.

Conform unor surse liberale, Mutu ar primi verde la candidatura pentru Sectorul 6 ca urmare a unui schimb de candidaturi făcut între PNL şi PSD pentru consiliul judeţean Buzău.

PDL merge şi la aceste alegeri locale pe mâna lui Cristian Poteraş, în ciuda trimiterii sale în judecată de către DNA şi a rezultatelor slabe din sondaje.

Cookies