Primăria Sectorului 6 pune afișe cu polițiștii locali și angajații ADPDU la fiecare scară de bloc. Cetățenii vor putea contacta direct responsabilii zonali

21 mart. 2022
1052 Afișari
Primăria Sectorului 6 pune afișe cu polițiștii locali și angajații ADPDU la fiecare scară de bloc. Cetățenii vor putea contacta direct responsabilii zonali
Primăria Sectorului 6 pune afișe cu polițiștii locali și angajații ADPDU la fiecare scară de bloc. Cetățenii vor putea contacta direct responsabilii zonali | Sursă foto: Facebook-Ciprian Ciucu

Primăria Sectorului 6 a anunțat că cetățenii vor putea lua legătura direct cu responsabilii zonali atât din cadrul Poliției Locale Sector 6, cât și din cadrul ADPDU. Această schimbare intervine de mâine, 22 martie 2022.

Afișe cu responsabilii zonali la fiecare scară de bloc din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 a realizat afișe în care apar doi polițiști de proximitate și doi reprezentați ai Administrației Domeniului Public. Acestea prezintă atât pozele celor menționați anterior cât și numerele de telefon la care pot fi contactați. Afișele vor fi lipite la toate scările de bloc din cele 30 de microzone ale sectorului.

Cetățenii sectorului le pot transmite responsabililor zonali sesizări ce țin de curățenie, ordinea și liniștea publică ori probleme administrative. Programul în care pot fi contactați agenții din cadrul Poliției locale este de luni până vineri, între orele 07:00-21:00. În ceea ce privește reprezentații ADPDU, aceștia pot fi contactați de luni până vineri, între orele 07:00-15:30.

Care sunt responsabilitățile polițiștilor de proximitate

Primarul Ciprian Ciucu a transmis că această schimbare a fost făcută pentru a se delimita, în mod clar, responsabilitățile polițiștilor locali din teren. Până în prezent, circa 40 de persoane răspundeau de un singur cartier. De acum vor exista echipe permanente în fiecare zona din raza Sectorului 6.

„Când întrebam un polițist local de ce un auto abandonat nu era luat în evidență sau de ce un teren era murdar, ridica din umeri. Acum, fiecare este responsabil de o zonă. La fel am reorganizat și ADP Sector 6.”

Primăria Sectorului 6 a transmis și o listă de sarcini ce le revin polițiștilor de proximitate. Între acestea se regăsesc următoarele:

  • Afluirea elevilor în proximitatea școlilor,
  • Supraveghează șantierele și dispun măsuri contravenționale/anunță serviciul de mediu,
  • Identifică terenurile/clădirile nesalubrizate și îi informează pe cei de la disciplina în construcții/mediu,
  • Identifică mașinile abandonate în spațiul public,
  • Urmăresc programul de funcționare și menținerea curățeniei în zona agenților economici,
  • Urmăresc starea de curățenie din grădinile blocurilor/ aplică sancțiuni dacă este cazul,
  • Identifică elementele de mobilier ce au fost vandalizate și anunță ADPDU S6,
  • Urmăresc și sancționează abaterile în ceea ce privește parcarea și circulația rutieră.
  • Identifică toate lucrărilor edilitare sau de locuințe și urmăresc remediere aspectelor și le transmit la Direcția de Servicii Publice
Cookies