Primăria Sectorului 6: Nu vă parcați mașinile pe spațiul verde. Peste 200 de amenzi au fost date șoferilor în luna iulie

04 aug. 2022
522 Afișari
Primăria Sectorului 6: Nu vă parcați mașinile pe spațiul verde. Peste 200 de amenzi au fost date șoferilor în luna iulie
Primăria Sectorului 6: Nu vă parcați mașinile pe spațiul verde. Peste 200 de amenzi au fost date șoferilor doar în luna iulie | Sursă foto: Facebooki-Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că în luna iulie, pe raza sectorului au fost date mai multe de 200 de sancțiuni contravenționale celor care și-au lăsat mașinile parcate pe spațiul verde.

Amenzi pentru șoferii care parchează mașinile pe spațiul verde

Bucureștiul este un oraș plin de mașini, iar pentru că numărul lor este atât de mare, locurile de parcare sunt mereu insuficiente. Pentru a rezolv această problemă unii bucureșteni au decis să își lase mașinile parcate pe spațiile verzi, distrugând astfel iarba cu roțile.

Primăria Sectorului 6 le transmite cetățenilor rugămintea de a nu mai lăsa mașinile parcate pe spațiul verde din sector și le amintește că pot fi amendați pentru acest lucru.

Probabil veți spune că respectivul teren arată deplorabil și cu greu se poate numi „spațiu verde”. Asta înseamnă că nu merită să-l mai protejăm?

Poate că nu are el cea mai fragedă și mai îngrijită iarbă, dar asta din vina noastră, a tuturor, pentru că nu-i dăm nicio șansă să se regenereze. Azi l-a călcat cineva cu roata mașinii, mâine altcineva… și astfel, încet, încet, verdele se transformă în gri.

Pe același principiu, dacă azi cineva aruncă pe jos o hârtie, mâine, în același loc, altcineva aruncă un pet și deja locul se transformă într-o groapă de gunoi. Obiceiurile proaste sunt molipsitoare. Dar și obiceiurile bune, a transmis PS6.

Peste 200 de sancțiuni date doar în luna iulie

În încercarea de a descuraja acest tip de comportament, polițiștii locali ai Sectorului 6 au aplicat mai mult de 200 de amenzi doar luna trecută șoferilor ce au considerat că spațiile verzi sunt locuri de parcare.

Amenzile pe care le riscă acești șoferi sunt:

  • Între 1.000 și 1.500 de lei pentru autovehiculele cu o masa mai mică de 3,5 tone,
  • Între 1.500 și 2.000 de lei pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 3,5 tone.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale ce au fost date în luna iulie se ridică la 341.500 de lei.

După cum prevede legea, sunt considerate spații verzi următoarele:

  • Scuarul,
  • Aliniamentul plantat în lungul bulevardelor, străzilor, trotuarelor,
  • Terenul liber, neproductiv, din intravilan.

Verdele înseamnă oxigen, înseamnă mai puțină poluare. Să-l păstrăm!

Cookies