Primăria Sectorului 6: De miercuri se pot se pot depune proiecte pentru programul de finanțare „Sport și Sănătate în Sectorul 6”

19 apr. 2022
2731 Afișari
Primăria Sectorului 6: De miercuri se pot se pot depune proiecte pentru programul de finanțare „Sport și Sănătate în Sectorul 6”
Primăria Sectorului 6 De miercuri se pot se pot depune proiecte pentru programul de finanțare „Sport și Sănătate în Sectorul 6”

Primăria Sectorului 6 a anunțat că dă startul programului de finanțare „Sport și sănătate în Sectorul 6”. Începând de miercuri, 20 aprilie 2022, vor putea fi depuse cererile de finanțare.

De miercuri se pot se pot depune proiecte pentru programul de finanțare „Sport și Sănătate în Sectorul 6”

La începutul lunii aprilie, Primăria Sectorului 6 anunța că fusese aprobat, de către consilierii locali, regimul de finanțare nerambursabilă ce se va aloca de la bugetul local pentru programul „Sport și Sănătate în Sectorul 6”.

Marți, 19 aprilie 2022, administrația publică a anunțat că vor începe înscrierile pentru acest proiect. Începând cu data de 20 aprilie 2022, și până la data de 20 mai 2022, atât asociațiile ,cât și fundațiile ce activează în domeniul sportului își pot depune cererile de finanțare.

Sport și Sănătate în Sectorul 6” este un program dedicat organizațiilor non-guvernamentale care își desfășoară activitate în domeniu educației sportive pentru cei mici. De asemenea, proiectul se adresează și ONG-urilor care activează în domeniul sănătății și al educației anti-HIV.

Programul are o valoare 1 milion de lei

Valoarea la care programul „Sport și Sănătate în Sectorul 6” ajunge este de 1 milion de lei, după cum informează Primăria. Fondurile vor fi împărțite după cum urmează:

  • 70% din bugetul ce a fost alocat acestui proiect se vor acorda dezvoltării educației fizice și a sportului în echipă
  • 30% din fondurile alocate proiectului se vor folosi pentru campanii ce vizează:
    • Promovarea comportamentelor preventive,
    • Combaterea formelor de discriminare,
    • Educarea adolescenților și tinerilor despre boli precum HIV/SIDA.

Toate documentele ce sunt necesare înscrierii pentru obținerea acestor fonduri sunt disponibile pe site-ul Primăriei Sectorului 6. Asociațiile și fundațiile vor putea găsi pe site-ul administrației:

  • Ghidul solicitantului,
  • Regulamentul privind regimul finanțărilor nerambursabile,
  • Formularele necesare.

Mare parte din banii necesari desfășurării campaniilor vor fi alocați de către Primărie. Cu toate astea, asociațiile câștigătoare trebuie să adauge o contribuție proprie de cel puțin 10% din valoare totală a finanțării primite.

Cererile de înscriere pentru finanțare pot fi depuse:

Cookies