Primăria Sectorului 6 construiește un bloc social pentru tinerii orfani care, la 18 ani, sunt dați afară din centrele de plasament

17 nov. 2022
292 Afișari
Primăria Sectorului 6 construiește un bloc social pentru tinerii orfani care, la 18 ani, sunt dați afară din centrele de plasament
Primăria Sectorului 6 construiește un bloc social pentru tinerii orfani care, la 18 ani, sunt dați afară din centrele de plasament | Sursă foto: Agerpres

Un bloc social pentru tinerii orfani ce ies din sistemul de protecție va fi realizat în aria Sectorului 6. Administrația publică a anunțat astăzi, 17 noiembrie 2022, proiectul printr-o postare făcută pe Facebook.

Primăria Sectorului 6 construiește un bloc social pentru tinerii orfani

Pentru a veni în ajutorul tinerilor fără familii care abia ce părăsesc centrele DGASPC la vârsta de 18 ani, Primăria Sectorului 6  a decis să construiască un bloc social pentru aceștia.

Trebuie să le oferim un acoperiș deasupra capului. Nu-i putem abandona!

Copiii fără părinți se fac mari și au nevoie de noi toți, pentru a porni singuri în viață, a transmis PS6.

Proiectul de finanțare a fost depus încă din primăvara acestui an, iar ieri, 16 noiembrie 2022, a fost aprobat. Astfel că, administrația publică va beneficia de suma de 15,792,851.57 lei, pentru ridicarea acestor locuințe.

Blocul dedicat tinerilor fără adăpost va fi:

  • Eficient energetic,
  • Dotat cu panouri solare,
  • Dotat cu sisteme inteligente.

De asemenea, administrația publică a anunțat că blocul se va afla pe strada Constantin Marinescu numărul 6.

Din suma ce a fost aprobată pentru realizarea acestui amplu proiect, 13,271,303.84 de lei sunt bani nerambursabili, după cum a informat Primăria Sectorului 6.

Apartamentele vor fi atribuite gratuit

Pentru a putea locui în aceste apartamente tinerii fără familie vor trebui să plătească doar un preț modic, care să acopere costurile de funcționare ale blocului. În rest, atribuirea locuințelor se va face în mod gratuit.

Proiectul a fost realizat de Direcția Generală Dezvoltare Locală, Digitalizare, Proiecte cu Fonduri Externe. Acesta face parte din programul integrat de dezvoltare urbană a Sectorului 6, pentru perioada 2021-2030.

Primăria sectorului 6 a anunțat că după cum arată statisticile, în următorii trei ani, 80 de tineri ce fac parte din sistemul de protecție vor împlini 18 ani.

Ce alte obiective din Sectorul6 au primit finanțare prin PNRR, în ultimele două săptămâni:

  • Anveloparea a 8 blocuri – 13 milioane de euro,
  • Implementarea unor sisteme inteligente de semaforizare și prioritizarea transportului public – 13,9 milioane de euro,
  • Realizarea a două creșe – 5,6 milioane de euro,
  • Construirea blocului social – 3 milioane de euro.

În total, administrația publică din Sectorul 6 a primit 35,6 milioane de euro, finanțare prin PNRR, pentru a transforma în realitate proiectele menționate anterior.

Cookies