Primăria Sectorului 6 cere în administrare un teren proaspăt salubrizat de la Primăria Capitalei. Ce răspuns a primit Ciprian Ciucu

20 dec. 2021
569 Afișari
Primăria Sectorului 6 cere în administrare un teren proaspăt salubrizat de la Primăria Capitalei. Ce răspuns a primit Ciprian Ciucu
Primăria Sectorului 6 cere în administrare un teren proaspăt salubrizat de la Primăria Capitalei. Ce răspuns a primit Ciprian Ciucu. Sursa foto: Unsplash

Primăria Sectorului 6 face demersuri pentru a obține în administrare un teren de pe Splaiul Independenței, teren care în prezent este administrat de Primăria Municipiului București. Inițiativa vine după ce primăria de sector a salubrizat terenul de unde au fost scoase „câteva camioane de gunoi”, potrivit primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Întregul eveniment a fost relatat de Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook. Acesta a explicat faptul că terenul de pe Splaiul Independenței nu ar fi un caz izolat și că lipsa de autoritate din partea Primăriei Municipiului București pe terenurile pe care le are în administrare sau care se află în litigiu ar fi dus la apariția unor „adevărate focare de infecție urbană” împrăștiate în întregul oraș.

Cum au fost descoperite deșeurile de aici, potrivit lui Ciprian Ciucu

Potrivit edilului, gunoaiele de pe acest teren au fost „descoperite” în urmă cu circa trei luni de un cetățean care l-a anunțat prin intermediul grupului de Facebook „Pentru Sectorul 6”. Ciucu susține că deși a trecut prin zonă, acesta nu știa de deșeuri deoarece PMB ar fi împrejmuit terenul cu o pânză.

Primăria Sectorului 6 a luat decizia de a salubriza terenul, astfel că la fața locului au intervenit mai multe echipe de curățenie, dar și utilaje. În acest sens, Ciucu a precizat că de aici au fost scoase „câteva camioane de gunoi”. De asemenea, edilul este de părere că aceste terenuri ar trebui date în administrare de către PMB primăriilor de sector din București.

„Mă întreabă lumea dacă facem un părculeț aici. Aș vrea. Am cerut terenul de la PMB dar nu mi-l pot da pentru că se judecă cu nu știu ce institut pe el.”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Nu în ultimul rând, primarul susține în această postare faptul că intervenția primăriei Sectorului 6 a fost făcută „la limita legii” deoarece, potrivit edilului, Primăria Muncipiului București s-ar fi sesizat și ar fi venit să sancționeze echipele de curățenie, însă până la urmă nu au fost acordate amenzi.

În Sectorul 6 au fost inaugurate 140 de locuri noi de parcare

Primarul Sectorului 6 a anunțat luni și finalizarea lucrărilor desfășurate în zona străzii Ghirlandei, unde au fost amenajate 140 de locuri noi de parcare și, concomitent, au fost reamenajate cele deja existente. Mai mult, anumite zone au fost optimizate pentru ca trotuarele dintre blocuri să nu mai fie ocupate de mașini.

Ciprian Ciucu a precizat și faptul că gardurile grădinilor de bloc au fost scoase, iar în primăvară va începe amenajarea peisagistică.

Cookies