Primăria Sectorului 6 are în sfârșit buget pe 2021. Ciprian Ciucu a dat vestea pe Facebook: 30% merge la investiţii. Le mulţumesc tuturor consilierilor locali

15 apr. 2021
222 Afișari
Primăria Sectorului 6 are în sfârșit buget pe 2021. Ciprian Ciucu a dat vestea pe Facebook: 30% merge la investiţii. Le mulţumesc tuturor consilierilor locali

Bugetul local de cheltuieli al Sectorului 6 pentru acest an este de 1.277.697.000 de lei, conform unei hotărâri adoptate în şedinţa Consiliului Local de joi. Primarul Ciprian Ciucu a anunțat deja că 30% din acesta va merge la investiții.

Proiectul de buget a fost adoptat cu 17 voturi „pentru” şi nouă „împotrivă”. Veniturile bugetului local pe 2021 sunt estimate la 1.249.668.180 de lei.

Anunțul lui Ciprian Ciucu

„Bugetul Sectorului 6 a fost votat astăzi! 30% merge la investiţii. Le mulţumesc tuturor consilierilor locali! Păcat că unii dintre ei nu au susţinut proiectele privind scoaterea Bulevardului Timişoara peste şoseaua de Centură şi împotriva continuării lucrărilor la Şoseaua Prelungirea Ghencea… Dar şi aceste proiecte merg mai departe”, a scris primarul Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii ale Sectorului 6 pe 2021 prevede la venituri 102,6 milioane de lei, iar la cheltuieli aceeaşi sumă.

La venituri, respectiv cheltuieli, bugetul creditelor externe prevede câte 316 milioane de lei, iar cel al creditelor interne – câte 55,7 milioane de lei.

Ce prevede proiectul Primăriei Sector 6

Viceprimarul Alexandru Gâdiuţă a propus mai multe amendamente, care au fost adoptate, printre care unul conform căruia pe lista de investiţii finanţate din bugetul local se introduce şi suma de 10 milioane de lei pentru cooperarea cu Primăria Capitalei în vederea realizării obiectivului „Penetraţie Prelungire Ghencea – Domneşti şi supralărgire Bulevardul Ghencea”.

Pentru obiectivele de investiţii finanţate din bugetul local sunt prevăzute peste 368 de milioane de lei. Pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea Cinematografului Favorit sunt prevăzuţi 15 milioane de lei, pentru reabilitarea termică a blocurilor – 145 de milioane de lei, pentru construcţia de blocuri de locuinţe sociale pe un teren din Strada Alexandru Ivasiuc – 24 milioane de lei, pentru edificarea de parcări subterane, la nivelul solului şi supraterane – 20 de milioane de lei, pentru modernizare sistem rutier alei, străzi între imobilele de locuinţe – 20 de milioane de lei, pentru achiziţia unor terenuri prin expropriere pentru realizarea mai multor sisteme rutiere – 35,5 milioane de lei.

Pe lista obiectivelor de investiţii finanţate din împrumuturi externe se regăsesc lucrări privind eficientizarea consumului de energie la mai multe unităţi de învăţământ, construcţia de corpuri de grădiniţe şi afterschool-uri pentru care sunt stipulate peste 174 de milioane de lei, iar pentru reabilitarea termică a blocurilor – 138 de milioane de lei.

Din credite interne sunt alocaţi 13 milioane de lei pentru reamenajare şi resistematizare integrată a mai multor zone, amenajare peisagistică a Bulevardului Iuliu Maniu şi a unui scuar central pe Bulevardul Timişoara, respectiv 27,3 milioane de lei pentru lucrări de amenajare alei pietonale, amenajare peisagistică pentru zona de promenadă Lacul Morii şi pentru Insula Lacul Morii.

Pentru modernizarea mai multor unităţi de învăţământ sunt prevăzute peste 16 milioane de lei din fonduri nerambursabile.

Cookies