Primăria Sectorului 6 anunță că plombează gropile de pe străzile administrate. „În maximum 15 minute, groapa este astupată”

20 feb. 2023
2615 afișări
Primăria Sectorului 6 anunță că plombează gropile de pe străzile administrate. „În maximum 15 minute, groapa este astupată”
Primăria Sectorului 6 anunță că plombează gropile de pe străzile administrate. „În maximum 15 minute, groapa este astupată”. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

În Sectorul 6 al Capitalei au început să se astupe gropile de pe carosabil care s-au format de-a lungul timpului. Se folosește o metodă rapidă care oferă o garanție de 2-3 ani a lucrărilor.

Gropile din Sectorul 6 vor fi astupate în 15 minute

Primăria Sectorului 6 a anunțat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, o campanie de plombare a gropilor din carosabil. În urma acțiunilor de îngheț, dezgheț, deszăpezire, stratul vechi de asfalt a început să se fisureze, se desprinde și, în final, se formează găuri în infrastructura rutieră.

Reparațiile carosabilului au început încă de la începutul lunii februarie pentru a nu creea șoferilor situații neplăcute la primăvară, anunță reprezentanții primăriei.

În această perioadă, când temperaturile se mențin încă reci, muncitorii folosesc o metodă nouă și ecologică pentru acoperirea gropilor. Această metodă permite plombarea zonelor afectate ale carosabilului la temperaturi negative, sub -10 grade Celsius.

Astfel, se încălzește astfaltul până la 160 de grade Celsius cu ajutorul unui dispozitiv IR de 1×2 metri pătrați, apoi se face carificare, rejuvenare, adică reîntinerirea mixturii asfaltului, și se trece la completarea cu material nou.

Înainte de compactare, se verifică temperatura, ca mai apoi să se compacteze suprafața și să se omogenizeze. Prin acest proces, se realizează legătura termică între straturile de mixtură asfaltică.

Din această metodă nu vor rezulta deșeuri pentru că asfaltul existent se reciclează. Emisiile de CO2 sunt reduse considerabil față de asfaltarea clasică a gropilor.

Durata procedurii este de doar 15 minute, astfel gropile sunt astupate. Lucrările pot avea o garanție de 2-3 ani.

Gropile din București pot fi sesizate la Brigada Rutieră și la primăriile de sector

Brigada Poliției Rutiere București transmite unde se pot face sesizări cu privire la gropile de pe străzile București:

La numărul 021/9544 ne puteți sesiza permanent, telefonic, sau la adresa de email:  [email protected], pentru operativitate în rezolvarea problemelor urgente întâlnite în traficul bucureștean (ambuteiaje, gropi în carosabil, semafoare defecte, formare de polei etc.), ca și pentru sugestii, sesizări, întrebări sau recomandări privind îmbunătățirea activității Brigăzii Rutiere.

De asemenea, sesizări se mai pot face și către primăriile de sector:

  • Administrația Domeniului Public Sector 1: sesizări cu privire la spații verzi neîngrijite sau deteriorate, copaci căzuți, toaletat arbori, gropi în carosabil/trotuar, semnalizare rutieră, sisteme de irigație nefuncționale sau coșuri de gunoi rupte. AICI puteți găsi informații suplimentare.
  • Administrația Domeniului Public Sector 2: puteți afla mai multe detalii cu privire la sesizările online AICI.
  • Primăria Sectorului 3: beneficiază de o aplicație pentru sesizări la care bucureștenii pot apela AICI.
  • Primăria Sectorului 4: are o aplicație asemănătoare, iar mai multe informații puteți găsi AICI.
  • Primăria Sectorului 5: sesizări se pot face AICI.
  • Primăria Sectorului 6: reclamații și sesizări se pot face AICI.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cookies