Primăria Sectorului 6 ajută elevii defavorizați. 4.000 de copii au primit ghiozdane și rechizite

29 aug. 2022
158 afișări
Primăria Sectorului 6 ajută elevii defavorizați. 4.000 de copii au primit ghiozdane și rechizite
Primăria Sectorului 6 ajută elevii defavorizați. 4.000 de copii au primit ghiozdane și rechizite gratuit | Sursă foto:PS6

4.000 de copii aflați în situații defavorizate din Sectorul 6 au beneficiat de rechizite școlare oferite de Primăria Sectorului 6.

Primăria Sectorului 6 ajută copii defavorizați

Cei 4.000 de copii aflați în situații mai puțin favorabile au fost surprinși cu ghiozdane și alte rechizite necesare unui nou an școlar.

Darurile le-au fost oferite celor mici luni, 29 august 2022, în cadrul unui eveniment ce a fost organizat la Parohia Brâncuși din București. Elevii ce au beneficiat de un asemenea ajutor au fost selectați pe considerente sociale. Copii selectați sunt:

  • Beneficiari de burse școlare sociale,
  • Aflați în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC Sector 6).

La acest eveniment au participat următoarele persoane: Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6, Gabriela Schmutzer, Director General DGASPC Sector 6, Nicoleta Trăistaru, Inspector Școlar Învățământ Primar și reprezentanți ai World Vision România.

Școala începe mai devreme anul acesta

Anul acesta începutul școlii vine mai devreme. Elevii de vor întoarce pe băncile școlii în data de 5 septembrie 2022. Astfel că, Primăria Sectorului 6 s-a asigurat că toți copii sunt pregătiți.

Primarul Ciprian Ciucu a transmis următorul mesaj:

Mai sunt câteva zile și începe școala. Cu toții, părinți, bunici, autorități, suntem preocupați ca fiecare dintre copiii noștri să înceapă școala pregătit. Mă bucur că Protoieria Sector 6, prin grija părintelui protopop Costel Burlacu, ca de fiecare dată, este alături de comunitate, de copii și sprijină educația. O comunitate puternică înseamnă o comunitate unită: Școala, Biserica, autoritățile locale în strânsă colaborare și implicate.

De asemenea, pentru a veni în ajutorul copiilor ucraineni World Vision România, unul dintre partenerii PS6, a creat două centre Happy Bubble. Aici cei mici au acces zilnic la servicii precum:

  • Consiliere pentru gestionarea traumelor,
  • Cursuri de limba română,
  • Activități specifice vârstei în vederea dezvoltării armonioase și incluziunii sociale (ateliere de creație, terapie prin joc, interacțiune cu copii din comunitățile de români, excursii etc).

Pentru a înscrie copii în cadrul acestor centre, persoanele interesate trebuie să trimită un email la adresa: [email protected]. Ulterior aceștia vor fi contactați de către coordonatorul centrului pentru care optează.

Cookies