Primăria Sectorului 6 a creat opt centre pentru refugiații ucraineni. Peste 200 de refugiați sunt găzduiți pe raza sectorului

06 mart. 2022
391 afișări
Primăria Sectorului 6 a creat opt centre pentru refugiații ucraineni. Peste 200 de refugiați sunt găzduiți pe raza sectorului
Primăria Sectorului 6 a creat opt centre pentru refugiații ucraineni. Peste 200 de refugiați sunt găzduiți pe raza sectorului | Sursă foto: Primăria Sectorului 6

Un număr foarte mare de refugiați ucraineni a ajuns, de la izbucnirea războiului și până acum, în România. O parte din aceștia au venit în București pentru a găsi un loc unde să se adăpostească în următoarea perioadă. Pentru a ajuta ucrainenii ce au fost nevoiți să-și părăsească casele, administrațiile locale au creat spații de cazare pentru aceștia.

Peste 200 de refugiați ucraineni găzduiți în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 anunța vineri, 4 martie 2022, că mai mult de 200 de persoane refugiate din Ucraina se află pe raza Sectorului 6. Aceștia au fost cazați în incinta Căminului Lei, Centrul Plevnei și în Centrul de zi pentru Copii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Pentru aceștia a fost asigurată hrană caldă, prin intermediul Cantinei sociale din subordinea Primăriei Sectorului 6. De asemenea, cantina Socială Kaufland a ajutat și ea prin oferirea de mâncare către centrele menționate anterior.

În încercarea de a combate efectele psihologice negative pe care situația războiului le-a avut asupră celor mici, administrația locală a pregătit programe de animație pentru cei 100 de copii ucraineni din centre.

Măsuri și proceduri de sprijinirea a refugiaților

Comitetul Local pentru Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Sectorului 6, a avut o ședință în data de 4 martie. În Cadrul acesteia au fost stabilite anumite măsuri de sprijinire a ucrainenilor ce au nevoie de ajutor.

Au fost puse la dispoziția refugiaților circa 445 de locuri de cazare în 8 centre de pe raza Sectorului 6. Pentru a avea acces la informații rapide și eficiente, autoritățile din Sectorul 6 au creat două numere de telefon. La aceste numere pot suna refugiații din Ucraina sau persoanele din Sectorul 6 ce îi găzduiesc în casele lor.

Iată care sunt numerele de telefon:

  • Numărul 0725.600.800:
    • Funcționează nonstop,
    • Este dedicată instituțiilor publice care gestionează criza refugiaților,
    • Linia permite comunicarea între autoritățile locale și refugiați.
  • Numărul 021.9970:
    • Funcționează zilnic între orele 08:00-20:00,
    • Este dedicat ONG-urilor și persoanelor fizice ce găzduiesc refugiați din Ucraina,
    • Linia permite refugiaților din Sectorul 6 să solicite asistență socială, consiliere sau sprijin material.

Primăria Sectorului 6 reamintește că prezență refugiaților de pe raza sectorului, trebuie să fie anunțată de către persoanele ce îi găzduiesc. Înștiințare se face către Poliția Locală, conform art.12 din OUG 194/2002. Obligația de a semnala prezența refugiaților o au atât persoanele fizice, cât și cele juridice ce îi găzduiesc.

De asemenea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Sectorului 6 a decis că persoanele, fizice sau juridice, ce au cerut ajutor material au obligația de a înștiința, în maxim 24 de ore, daca refugiații ucraineni părăsesc spațiul de cazare. Înștiințarea se face prim e-mail la adresa [email protected].

Cookies