ESENTIAL

Primăria Sectorului 5 se va muta într-o clădire primită gratuit de la Primăria Capitalei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat vineri darea în folosinţă gratuită către Primăria Sectorului 5 a imobilului situat în str. Constantin Mille nr. 10. Primăria Capitalei se va ocupa de amenajarea şi punerea în funcţiune a clădirii, în timp ce Primăria Sectorului 5 va suporta cheltuielile aferente utilizării imobilului, după preluarea acestuia.

Clădirea în care se va muta Primăria Sectorului 5 are o suprafaţă desfăşurată de 2.000 mp şi se situează pe un teren de 600 mp. 

Sediul Primăriei Sectorului 5 este al treilea sediu de primărie din Bucureşti care va trece printr-un proces de renovare după ce, în ultimii ani şi sediile Primăriei Capitalei şi Primăriei Sectorului 1 au trecut prin acelaşi proces. De menţionat că în cazul celor două administraţii, reabilitarea sediului a fost asociată unor controverse. 

În decembrie 2009, Primăria Capitalei a părăsit sediul istoric din Regina Elisabeta şi s-a mutat într-un turn de birouri de pe Splaiul Independenţei. Atunci, consilierii generali au aprobat închirierea unui nou sediu, în care aparatul municipalităţii şi CGMB să se mute pe perioada consolidării sediului de lângă Cişmigiu, PMB urmând să plătească pentru aproape 13.000 mp o chirie de 2,7 mil. euro pe an. Curtea de Conturi a descoperit, în urma unui control la Primăria Capitalei, că din dispoziţia lui Sorin Oprescu s-au plătit două milioane de lei în plus la chirie pentru sediul de pe Splaiul Independenţei. Primăria nu recunoaşte acest lucru şi a contestat raportul în instanţă, Primarul General declarând în mai multe rânduri faptul că este vorba despre faptul că nu ar fi trebuit să plăteasca Taxa pe Valoare Adăugată. Detalii aici.

De asemenea, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat că sediul administraţiei locale din Banu Manta va fi mutat doar „temporar” la adresa din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în urma incendiului din 2009. Primăria ar fi urmat să se întoarcă în vechiul sediu în 2011, conform panoului prezent și acum pe Banu Manta. Au trecut patru ani de la mutare și doi de la încheierea termenului anunțat al finalizării lucrărilor, timp în care edilul Chiliman a întreţinut cu milioane de euro din banii primăriei afacerile firmei cu care a încheiat contractul de închiriere a sediului de pe DN1. Firma aparține unui apropiat al lui Dan Voiculescu, fost parlamentar PC. Şi astăzi, lucrările la vechiul sediu sunt departe de a fi finalizate, iar pe şantier nici urmă de muncitori astfel că, sediul primăriei Sectorului 1 va rămâne în Băneasa pentru cel puţin încă un an, după cum B365.ro a scris aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button