Primăria Sectorului 5 plantează flori colorate în curțile școlilor. „Este un gest mic, dar important pentru comunitatea noastră”

25 apr. 2023
218 afișări
Primăria Sectorului 5 plantează flori colorate în curțile școlilor. „Este un gest mic, dar important pentru comunitatea noastră”
Primăria Sectorului 5 plantează flori colorate în curțile școlilor. „Este un gest mic, dar important pentru comunitatea noastră” | Sursă foto: Facebook-Comunicare Primăria Sector 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat că, pentru a înfrumuseța aria administrată, vor fi plantate flori în curțile școlilor din sector. Această acțiune face parte dintr-o campanie mai amplă.

Curțile școlilor din Sectorul 5, înfrumusețate cu flori colorate

Cu toate că vremea de afară nu este cea mai frumoasă, iar Bucureștiul este posomorât, administrațiile publice din oraș plantează flori și arbori, pentru a le oferi oamenilor spații verzi de care să se poată bucura.

O astfel de inițiativă a fost începută și de Primăria Sectorului 5 care a anunțat că vor fi plantate flori în curțile unităților de învățământ aflate în aria administrată de aceasta. Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu de înverzire a spațiilor din Sectorul 5.

Astfel că, cei mici se vor putea bucura de grădinile colorate și de mirosul îmbietor al florilor plantate de angajații din cadrul Amenajare Edilitară Sector 5.

🌺 Colegii noștri de la Amenajare Edilitară Sector 5 profită din plin de aceste zile însorite, fără ploaie, și plantează flori în curțile unităților de învățământ.
🫶 Este un gest mic, dar important pentru comunitatea noastră, dar și pentru copii, care învață să aprecieze natura și să aibă grijă de mediul înconjurător, a declarat Primăria Sectorului 5.

Florile plantate în curțile școlilor din Sectorul 5
Florile plantate în curțile școlilor din Sectorul 5 | Sursă foto: Facebook-Comunicare Primăria Sector 5

Pentru a regenera spațiile verzi din Sectorul 5, administrația publică și-a propus să planteze un total de 20.000 de arbori, până în 2024. Vor fi plantați tei, platani și stejari, atât în parcuri, cât și în alte zone unde există spații verzi.

Vreau să avem arbori nu doar în zonele centrale sau la bulevardele principale, ci și în interiorul cartierelor, declara Rareș Hopincă în luna martie.

City managerul își dorește ca arborii să fie plantați în tot Sectorul, în interiorul cartierelor acestuia, nu doar pe străzile și pe bulevardele principale. Printre spațiile vizate de aceste plantări se numără și alveolele goale de pe marginea străzilor, grădinile din jurul blocurilor și alte suprafețe ce permit plantarea copacilor mai sus menționați.

Cookies