Primăria Sectorului 5 organizează „Grădinița și Școala de vară”. Sute de copii vor beneficia de cele două programe în lunile iulie și august

01 iun. 2023
1680 Afișari
Primăria Sectorului 5 organizează „Grădinița și Școala de vară”. Sute de copii vor beneficia de cele două programe în lunile iulie și august
Primăria Sectorului 5 organizează „Grădinița și Școala de vară”. Sute de copii vor beneficia de cele două programe în lunile iulie și august | Sursă foto: Freepik.com

Se organizează programele „Grădinița de vară” și „Școala de Vară” în Sectorul 5. Sute de locuri elevi și preșcolari vor beneficia de acestea.

Primăria vine astfel în ajutorul părinților care nu au cu cine să îl lase pe cei mici pe timpul vacanței de vară.

PS5 vine în ajutorul părinților prin două programe educative

Începutul vacanței de vară este momentul aștepta de toți elevii. Cu toate că cei mici se bucură de zilele libere de care au parte, pentru anumiți părinți, această perioadă este una dificilă. În cazul nu au cu cine să îi lase pe copii, bucureștenii sunt nevoiți să plătească bone.

Pentru a veni în ajutorul acestor părinți, Primăria Sectorului 5 anunță că, în 2023, sute de preșcolari și elevi din clasele 0-IV, vor putea fi înscriși în programele „Școală și Grădiniță de Vară”.

Pentru că cei mici au nevoie să împartă bucuria celei mai lungi vacanțe alături de prietenii lor, dar și pentru că multe familii nu au cu cine să îi lase pe cei mici cât timp sunt la serviciu, avem soluția sigură și atractivă pentru copii și părinți, transmite PS5.

Cele două programe vor fi derulate de către administrația publică în lunile: iulie și august.

Despre programul „Grădinița de vară în Sectorul 5”

Programul urmează să fie derulat în 9 grădinițe aflate pe raza Sectorului 5 din București. Astfel că, vor exista un număr total de 800 de locuri disponibile pentru preșcolari. Proiectul este implementat cu sprijinul logistic al Inspectoratului Școlar al Capitalei.

Iată care sunt unitățile de învățământ ce îi vor avea în grijă pe cei mici, pe perioada verii:

 • Grădinița 54,
 • Grădinița 73,
 • Grădinița Paradisul – Verde,
 • Grădinița Nr.185,
 • Grădinița Nr. 205,
 • Grădinița nr. 242,
 • Grădinița Căsuța Fermecată,
 • Grădinița Nr. 35,
 • Grădinița Electromagnetica.

Fiecare grupă va fi formată din aproximativ 20 de preșcolari, anunță Primăria Sectorului 5. În fiecare unitate, copiii vor fi supravegheați de două cadre didactice și două îngrijitoare.

Cei mici vor participa la câte două activități recreative și educative în fiecare lună a programului. Este vorba despre „Joc și mișcare” și „Limba engleză”. De asemenea, grădinițele vor organiza, lunar, două spectacole de teatru cu păpuși pentru micuți.

De asemenea, 100 de locuri vor fi disponibile, în lunile iulie și august, la Creșa Sf. Stelian. Programul a fost extins la cererea părinților.

Despre programul „Școala de vară în Sectorul 5”

Este pentru prima dată când acest program este derulat în Sectorul 5 al Capitalei. Acesta este dedicat elevilor din clasele 0 – IV. În total, 600 de locuri vor fi disponibile în cadrul unităților de învățământ din S5.

Lista unităților de învățământ urmează să fie transmisă după centralizarea cererilor pe înscriere completate de părinți.

Pentru că înțelegem importanța educației continue, oferim alternative de petrecere a vacanței școlare într-un mediu care să valorizeze potențialul fiecărui copil, securizat și supravegheat de profesori, transmite PS5.

Cei mici vor beneficia de o masă caldă pe zi

Preșcolarii și elevii înscriși în cele două programe derulate pe parcursul verii de către Primăria Sectorului 5, vor benefica de o masă caldă pe zi. Costurile pentru hrana celor mici, urmează să fie suportate de către administrația publică.

Bugetul total ce a fost aprobat de către Consiliul Local S5 pentru cele două proiecte educative este de circa 3, 5 milioane de lei.

 • Grădinița de vară – circa 2 milioane de lei,
 • Școala de vară  – circa 1,5 milioane de lei.

Mă bucur tare mult că reușim să implementăm astfel de proiecte și în sectorul nostru. Din respect pentru oameni și pentru nevoile lor, transmite city managerul, Rareș Hopincă.

 

Părinții trebuie să știe că: Înscrierile celor mici în aceste două programe se fac pe parcursul lunii iunie 2023.

Cookies