ȘTIRI

Primăria Sectorului 5, OBLIGATĂ de instanţă să publice BUGETUL LOCAL, în 30 de zile

Primăria Sectorului 5 şi-a creat un obicei în nepublicarea informaţiilor referitoare la Bugetul Local de care dispune, pe pagina web a instituției, așa cum prevede legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Însă acum este obligată să o facă.

„Au fost date peste 100 de telefone la direcțile de buget, finanțe, informații publice ale primăriei și ai fost făcute nenumărate solicitări scrise și la fața locului. În tot acest timp Primăriei Sectorului 5 a refuzat să furnizeze bugetul local. În septembrie 2014 CeRe a dat în judecată instituția și astăzi, după 7 luni, a primit câștig de cauză. Primăriei Sectorului 5 este obligată să furnizeze bugetul local în termen de 30 de zile.”, informează reprezentanţii CeRe printr-un comunicat de presă.

Primarul Marian Vanghelie de la Sectorul 5 nu a făcut public nici bugetul pe anul 2015, la fel cum nu a prezentat datele nici în anii trecuţi, deși legea îl obligă să detalieze cetăţenilor modul în care va cheltui banii din taxele şi impozitele colectate de la populaţie. 

CITEŞTE ŞI: Câți bani au pe mână primarii celor 6 sectoare din Capitală pentru anul 2015 și cum îi vor cheltui 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button