Primăria Sectorului 5 cumpără un bloc vechi din Ferentari cu 730.000 de euro pentru RENOVARE

de:
30 oct. 2018
2 Afișari
Primăria Sectorului 5 cumpără un bloc vechi din Ferentari cu 730.000 de euro pentru RENOVARE

Florea susţine că blocul ar servi ca fond de locuinţe sociale, însă, potrivit unor surse din Primărie, apartamentele nu pot fi locuite. Renovarea ar mai costa încă pe atât.

Blocul vizat de Daniel Florea e un cămin de nefamilişti construit în perioada comunistă, care aparţine societăţii „Industria Iutei”, privatizată la mijlocul anilor 90. Clădirea e formată din parter plus patru etaje şi e situată pe Intrarea Ferentari, cartier campion la infracţionalitate în Capitală.

„În urma negocierilor dintre Primăria Sectorului 5 şi SC Industria Iutei SA, s-a stabilit preţul total de vânzare de 730.000 de euro”, arată documentele obţinute de „Adevărul”.

Ca argument pentru achiziţie, primarul Daniel Florea invocă o Ordonanţă de urgenţă din 2007, „privind asigurarea fondului de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează să fie evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari”. Însă, în expunerea de motive a hotărârii de achiziţie, Primăria nu vine cu nicio cifră: nu spune câţi locuitori ai Sectorului 5 ar beneficia imediat de apartamentele sociale din Ferenatri, şi nici câţi sunt în pericol de a fi evacuaţi. Deci graba primarului Daniel Florea nu este acoperită statistic.

Cheltuieli „neprevăzute”: 800.000 de euro În plus, apartamentele din căminul de nefamilşti nu sunt în stare funcţională, susţin surse din Primărie pentru „Adevărul”. „Una dintre directoare ne-a informat că estimarea ar fi de încă aproape 800.000 de euro pentru viabilizarea şi recompartimentarea clădirii. Există şi riscul ca imobilul să nu poată fi recompartimentat”, susţine unul dintre consilierii locali din Sectorul 5.

Aşadar, investiţia totală a Primăriei Sectorului 5 ar depăşi 1,5 milioane de euro. La şedinţa Consiliului Local de săptămâna trecută, PSD nu a avut majoritate ca să adopte hotărârea de achiziţie, aşa că Florea a convocat marţi o nouă şedinţă extraordinară. Potrivit surselor citate, primarul are nevoie de câteva voturi de la USR sau PNL ca proiectul să treacă. „PSD nu are majoritate. USR a votat de mai multe ori proiectele propuse de Florea şi aşa au trecut. PNL votează mereu împotrivă. În urmă cu o săptămână, consilierii USR s-au opus, de aceea a picat proiectul cu blocul din Ferentari. Voturile USR sunt decisive. Să vedem cum vor vota marţi”, susţine un consilier din Opoziţie. PSD are 9 consilieri, PNL – 6; USR – 5; UNPR- 3; PDS (partidul lui Marian Vanghelie) – 3; plus Gheorghe Ştefan – independent.

Cookies