Primăria Sectorului 4 vrea să amenajeze un nou sediu de Stare Civilă pe Bulevardul George Coșbuc. Proiectul va fi supus votului în ședința de marți a Consiliului Local

04 mart. 2024
1693 Afișari
Primăria Sectorului 4 vrea să amenajeze un nou sediu de Stare Civilă pe Bulevardul George Coșbuc. Proiectul va fi supus votului în ședința de marți a Consiliului Local
Primăria Sectorului 4 vrea să amenajeze un nou sediu de Stare Civilă pe Bulevardul George Coșbuc. Proiectul va fi supus votului în ședința de marți a Consiliului Local | Sursă foto: Freepik.com -prostooleh

Primăria Sectorului 4 își dorește să amenajeze un nou sediu de Stare Civilă, ce s-ar putea afla de bulevardul George Coșbuc. Proiectul urmează să fie dezbătut în următoare ședință a Consiliului Local, care va avea loc în data de 5 martie 2024.

PS4 vrea să amenajeze un nou sediu de Stare Civilă

Pentru realizarea acestui nou sediu, Primăria Sectorului 4 ar urma să investească circa 8.1 milioane de lei, cu TVA (~1.6 milioane de euro), bani ce vor proveni din fondurile publice, după cum transmite Buletin de București.

Conform proiectului, clădirea ar urma să aibă un singur etaj și se va afla pe Bulevardul George Coșbuc 6-16. Aceasta va fi împărțită în trei zone, după cum urmează:

  • două zone centrale care comunică printr-un hol,
  • salonul de oficiere căsătorii,
  • salonul de recepție.

Capacitatea maximă a clădirii ar urma să fie de 64 de locuri.

Salonul de evenimente de care clădirea ar urma să dispună se va continua cu o terasă acoperită care va avea deschidere către parc. Cum se va face accesul spre Starea Civilă:

  • Accesul carosabil – ar urma să se facă din strada Gazelei și Calea Rahovei.
  • Accesul pietonal – ar urma să se facă din zonele pietonale aferente străzii Gazelei și Calea Rahovei.

Bucureștenii vor putea intra în clădirea pe latura de est, unde va fi situată intrarea principală. De asemenea, clădirea va fi prevăzută și cu rampă pe unde se va putea face accesul persoanelor cu dizabilități.

Administrația publică din Sectorul 4 a transmis că, în cazul în care proiectul este votat de Consiliul Local, această măsură ar urma să fie luată deoarece dimensiunea și amplasamentul clădirii în care funcționează la acest moment Serviciul Stare Civilă Sector 4 nu mai sunt conforme. Acest lucru a intervenit din cauza creșterii densității populației.

Actualul sediu unde sunt oficiate căsătoriile se află pe Strada Gramont nr.26.

Cookies