Primăria Sectorului 4 va colabora cu RoRec pentru colectarea deşeurilor electronice

de:
06 iun. 2011
0 afișări
Primăria Sectorului 4 va colabora cu RoRec pentru colectarea deşeurilor electronice

Proiectul se va desfăşura sub deviza „Locul deşeurilor nu este în casa ta! Trimite-le la plimbare!”. Prin acest parteneriat DEEE-urile (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) colectate vor ajunge în locaţiile tipice de reciclare şi vor fi procesate conform standardelor europene în vigoare.

Proiectul pilot din Sectorul 4 se va derula timp de 12 săptămâni şi va fi lansat pe 18 iunie. Sectorul 4 va fi împărţit în 12 zone, care vor fi deservite de echipe de colectare, conform unui program, ce va fi anunţat săptămânal, în funcţie de zona în care are loc acţiunea.

În fiecare zi de sâmbătă, vor funcţiona două puncte fixe de colectare, precum şi echipe mobile, ce vor parcurge rute stabilite astfel încât, până la finalul proiectului, toate solicitările locuitorilor Sectorului 4 să fie onorate. Astfel, aceştia pot duce la maşinile destinate colectării echipamentele de care doresc să se debaraseze sau echipele RoRec pot fi solicitate să preia de la domiciliu aparatura voluminoasă.

Începând de marţi va fi inaugurat un call-center, funcţional pe întreaga durată a proiectului. Cetăţenii pot suna la numerele de telefon pentru a afla detalii suplimentare sau pentru a face programări pentru transportarea gratuită a deşeurilor mari de la domiciliu. Apelurile vor fi preluate de luni până vineri, între orele 10.00 – 16.00, la numărul de telefon 021.232.71.82 şi de luni până sâmbătă, între orele 10.00 – 16.00, la numărul de mobil 0744.33.99.36.

„Vrem să ne implicăm în dezvoltarea de noi programe de gen, care să ajute la conservarea mediului în care trăim. Continuăm să informăm, încercând să educăm conştiinţa civică, în spiritul protejării mediului şi păstrării unui spaţiu public curat şi civilizat”, a declarat Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, într-un comunicat remis B365.ro.

Locuitorii Sectorului 4, care vor decide să renunţe la aceste deşeuri, prin intermediul noului program de reciclare, vor putea câştiga unul dintre premiile puse în joc, constând în 30 de seturi de produse electrocasnice marca Bosch. La fiecare dintre cele trei tombole lunare, vor fi oferite, prin tragere la sorţi, câte 10 seturi de premii.

Cookies