LA MINE-N CARTIER

Primăria Sectorului 4 va achiziționa 110.000 de blocatoare de parcare

Primăria Sectorului 4 a anunțat organizarea unei licitații pentru achiziționarea a nu mai puțin de 110.000 de blocatoare de parcare, ce ar urma să fie distribuite pe o perioadă de 3 ani. Aceste dispozitive sunt destinate celor care nu doresc să le fie ocupat locul de reședință, iar pentru un blocator locuitorii sectorului 4 ar urma să achite o taxă lunară de 10 euro.

Anunțul cu privire la organizarea licitației pentru blocatoarele de parcare din sectorul 4 a fost făcut în cadrul platformei publice de achiziții publice SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice). Primăria de sector caută atribuirea unui acord-cadru pe o durată de trei ani, pentru furnizarea de blocatoare de parcare cu o valoare estimată de 31,5 milioane de lei, potrivit g4media.ro. În această sumă ar urma să fie inclus și montajul dar și punerea în funcțiune.

Câte locuri de parcare sunt în sectorul 4?

Potrivit site-ului Direcției de Mobilitate Urbană Sector 4, pe suprafața sectorului se află aproximativ 51.000 de locuri de parcare, dintre care 46.202 sunt de reședință, și 5.306 locuri în cadrul parcărilor publice. Blocatoarele de parcare sunt destinate celor care nu vor să le fie ocupat locul de parcare cât timp își conduc mașina. Pentru a beneficia de un astfel de blocator, cetățenii din sectorul 4 trebuie să achite o taxă lunară în valoare de 10 euro.

În cadrul anunțului de pe platforma SICAP, Primăria Sectorului 4 a estimat că este necesară achiziția și instalarea a maximum 110.000 de blocatoare (100.000 blocatoare de tip automat și 10.000 blocatoare manuale) pe locurile de parcare de pe aria sectorului în cadrul perioade de derulare a contractului, și anume 3 ani.

Pentru autorități, componenta financiară va conta în proporție de 90% și perioada de garanție acordată produsului va reprezenta 10% în momentul în care va fi ales un câștigător al licitației.

Ce criterii trebuie să îndeplinească firmele care participă la licitație?

„Obiectul achiziţiei constă în semnarea unui acord-cadru, cu o durată de trei ani de la data intrării în vigoare a acordului-cadru, care să stabilească termenii, condiţiile, precum şi cadrul legal, financiar, tehnic şi administrativ pentru atribuirea contractelor subsecvente, în vederea asigurării de către ofertanţi, în condiţii de siguranţă, operativitate şi eficienţă financiară, a furnizării de blocatoare de parcare cu montaj şi punere în funcţiune incluse”, potrivit anunțului postat de Primăria Sectorului 4 pe platforma SICAP.

Pentru a se putea înscrie la licitație, operatorii economici trebuie să demonstreze că pe parcursul ultimilor trei ani au furnizat produse asemănătoare (parcometre, blocatoare parcare, bariere etc.) în valoare totală de minimum 2.610.000 lei fără TVA. Toate ofertele și cererile de participare trebuie depuse înainte de 28 mai.

În alte municipii din țară, unii șoferi își cedează locul de parcare când se deplasează cu mașina, prin intermediul aplicației de parksharing yeParking, prima de acest gen din România. Astfel, șoferii din Cluj-Napoca, Brașov și Iași pot ajuta la fluidizarea traficului prin cedarea timp de câteva minute sau ore a locului de parcare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button