Primăria Sectorului 4 sprijină Chişinăul în implementarea conceptului de Smart City

23 mai 2021
84 Afișari
Primăria Sectorului 4 sprijină Chişinăul în implementarea conceptului de Smart City

Sectorul 4 al Muncipiului Bucureşti îşi reafirmă angajamentul de a sprijini dezvoltarea Chişinăului, capitala Republicii Moldova, în efortul de a deveni un oraş inteligent. În lunile ce urmează, mai multe echipe din România se vor deplasa peste Prut şi vor lucra împreună cu specialiştii moldoveni la primul proiect menit să le crească indicii de calitate a vieţii locuitorilor Chişinăului.

Startul colaborării a fost dat vineri de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, în cadrul unei vizite de lucru în capitala Republicii Moldova.

Anunțul lui Băluță după vizită

„Sectorul 4 este determinat să sprijine dezvoltarea Chişinăului, necondiţionat şi extrem de rapid. Astfel, ne propunem ca în termen de câteva luni să implementăm partea de soft privind parcările din oraş, iar o echipă din Bucureşti va supraveghea efectiv realizarea proiectului aici la Chişinău”, a declarat Daniel Băluţă.

Acest proiect, deosebit de important pentru capitala Republicii Moldova, este doar primul pas al drumului către transformarea Chişinăului într-un oraş smart şi aliniat normelor europene. Colaborarea dintre cele două unităţi administrativ-teritoriale se va extinde şi în privinţa altor proiecte de digitalizare a serviciilor publice.

Proiecte privind conceptele de smart city și green deal

De asemenea, sunt avute în vedere şi proiecte specifice conceptelor europene Smart-City şi Green-Deal, implementate deja cu succes în Sectorul 4 (instituţii complet digitalizate, platforme online pentru interacţiunea între autorităţi şi cetăţeni, parcări şi iluminat inteligent, infrastructură adaptată, pereţi verzi, etc.)

„Avem asigurări că vom beneficia de toată experienţa şi expertiza privind amenajarea parcărilor publice, proiecte implementate cu succes la Bucureşti şi anume în Sectorul 4. Săptămâna viitoare sunt planificate vizite de documentare la Bucureşti iar un alt grup de reprezentanţi ai primăriei Sectorului 4 vor veni la Chişinău pentru a ne acorda tot suportul”, a arătat, la rându-i, primarul Municipiului Chişinău.

Cookies