ÎN BUCUREȘTI

Primăria Sectorului 4, pregătită să plătească peste 15.000 de burse școlare

Primăria Sectorului 4 este gata să achite integral bursele școlare ale elevilor, de îndată ce resursele guvernamentale alocate în acest sens vor putea fi accesate prin bugetul local. Cuantumul acestora va fi stabilit în urma consultărilor ce vor avea loc zilele următoare cu structurile asociative ale elevilor și ale părinților, se arată într-un comunicat transmis de către PS4.

Primăria Sectorului 4, pregătită să plătească peste 15.000 de burse școlare

Sectorul 4 al Municipiului București acordă anual peste 15.000 de burse școlare, însumând aproximativ 12,5 milioane de lei. Fondurile necesare achitării burselor școlare provin fie de la bugetul local, fie din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat.

În pofida costurilor neprevăzute generate de măsurile pe care PS4 le-a luat pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, bursele de ajutor social aferente semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020 au fost achitate deja în integralitate de Primăria Sectorului 4.

Pentru plata celorlalte categorii de burse acordate elevilor din Sectorul 4, începând cu cele aferente semestrului al II-lea al anului școlar 2019-2020, reprezentanții Primăriei au încredere că angajamentele Guvernului în acest sens le vor permite să rezolve inclusiv problema restanțelor acumulate, potrivit comunicatului transmis de Primăria Sectorului 4.

PS4: „Educația și siguranța elevilor sunt prioritare”

Pentru Primăria Sectorului 4, educația și siguranța elevilor sunt prioritare. Dovadă stau investițiile de mare anvergură privind punerea în siguranță, modernizarea și extinderea unităților de învățământ pe care le avem în administrare, derulate în ultimii 4 ani. Sumele alocate acestor lucrări au fost de aproximativ 245 de milioane de lei, astfel încât în acest an, niciun elev sau cadru didactic nu merge la școală sau la serviciu în clădiri cu risc seismic ridicat, cu excepția Colegiului Național “Gheorghe Șincai”, a cărui situație este momentan temporizată ca urmare protocolului semnat între Primăria Sectorului 4 și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Totodată, o altă consecință ce rezultă din efortul comun al autorității locale și al corpului didactic al Sectorului 4, trei unități de învățământ din sectorul nostru se află în top 10 al celor mai bune școli din București, conform ultimelor rezultate la examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat.

Sursă foto: Primăria Sectorului 4.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button