Primăria Sectorului 3 vrea să construiască trei pasaje subterane și două benzi de circulație. Robert Negoiță propune Consiliului Local aprobarea unui împrumut de 150 de milioane de lei

19 ian. 2022
461 afișări
Primăria Sectorului 3 vrea să construiască trei pasaje subterane și două benzi de circulație. Robert Negoiță propune Consiliului Local aprobarea unui împrumut de 150 de milioane de lei
Primăria Sectorului 3 vrea să construiască trei pasaje subterane și două benzi de circulație. Robert Negoiță propune Consiliului Local aprobarea unui împrumut de 150 de milioane de lei Sursă foto: Economedia

În încercarea de a fluidiza traficul rutier din sector, în special din zona Mihai Bravu, primarul Robert Negoiță dorește să construiască trei pasaje subterane și două noi benzi de circulație.

Primăria Sectorului 3 a propus Consiliului local să aprobe în ședința de mâine, 20 ianuarie 2022, contractarea unui împrumut în valoare de 150 de milioane de lei pentru a putea realiza lucrările necesare.

Primăria Sectorului 3 vrea să construiască trei pasaje subterane și două benzi de circulație

Două din pasajele subterane vor fi în zona Mihai Bravu, unul din pasajele subterane va fi pietonal în dreptul stației de transport public „Laborator”, iar cele două benzi de circulație vor fi pe Calea Dudești. Prin realizarea acestora se dorește creșterea capacității de preluare a fluxului mare de trafic din intersecția Mihai Bravu-Calea Dudești-Bulevardul Camil Ressu.

Proiectul de hotărâre este publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 3. În acesta se stipulează că împrumutul intern se va aproba. Perioada de rambursare a acestui împrumut este de 10 ani, începând cu anul aceasta.

Contractul pentru realizarea lucrărilor a fost deja scos la licitație

Primăria Sectorului 3 a scos la licitație în SICAP un contract de 147 milioane de lei. Cele două pasaje subterane vor fi în dublu sens și vor trece pe sub Calea Vitan și pe sub magistralele de metrou M1 și M3. La acest moment Șoseaua Mihai Bravu este una din cele mai aglomerate din București.

Proiectul face parte dintr-un obiectiv mai larg de investiții al Primăriei Sectorului 3, anume „Creșterea mobilității urbane prin fluidizarea traficului auto pe șoseaua Mihai Bravu, de la intersecția cu strada Baba Novac până la intersecția cu strada Peneș Curcanul”

Contractul ce a fost scos la licitație de Primăria Sectorului 3 este pe o durată de 24 de luni. Finanțarea acestui proiect se va face din buget propriu și din fonduri atrase.

Cookies