Primăria Sectorului 3, împuternicită să preia o parte din fosta uzină Republică

de:
07 aug. 2013
0 Afișari
Primăria Sectorului 3, împuternicită să preia o parte din fosta uzină Republică

Societatea amintită a primit astfel dreptul de a participa la licitaţia publică în vederea achiziţionării a cel puţin o parte dintre activele fostei uzine, la o valoare de cel mult preţul de pornire al licitaţiei, scrie AGERPRES.

Administrare Active Sector 3 este deţinută integral de către Consiliul Local sector 3, care este asociat unic, are un capital social de peste 9 milioane lei şi a primit împuternicirea de a îndeplini formalităţile necesare pentru participarea la licitaţia publică.

Uzina Republica a fost o companie de stat producătoare de ţevi şi se întinde pe o suprafaţă de peste 180 ha, în sectorul 3 al Capitalei. Uzina face parte din grupul de firme Malaxa şi avea o capacitate de producţie de 200.000 tone/an de ţevi. În prezent, Uzina Republica este în ruină şi în procedură de faliment din anul 2005, creditorul său principal fiind Consiliul Local Sector 3 prin Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (suma de peste 4 milioane euro).

În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre votat de Consiliul Local se arată că existând starea de faliment fără ca activele uzinei să fie vândute la licitaţie, sectorul 3 pierde imposibilitatea recuperării creanţei pe care uzina o are către bugetul local. În document se arată că se menţine o stare de insalubritate a terenului pe care se află uzina şi există o lipsă a locurilor de muncă ce ar putea fi create după vânzarea activelor. 

Cookies