Primăria Sectorului 2 va realiza 36 km de piste de biciclete. „Proiectul depus pe PNRR a fost aprobat”

12 nov. 2022
2027 Afișari
Primăria Sectorului 2 va realiza 36 km de piste de biciclete. „Proiectul depus pe PNRR a fost aprobat”
Primăria Sectorului 2 va realiza 36 km de piste de biciclete. „Proiectul depus pe PNRR a fost aprobat” | Sursă foto: Facebook-Radu Mihaiu

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat că proiectul privind amenajarea unor piste de biciclete în sector a fost aprobat. Banii pentru acestea vor fi primiți prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Primăria Sectorului 2 va realiza 36 km de piste de biciclete.

Radu Mihaiu a anunțat că se afla cu un pas mai aproape de realizarea celor 36,45 de kilometri de piste de biciclete în Sectorul 2. Edilul a anunțat că proiectul depus la PNRR a fost aprobat.

Pentru realizarea infrastructurii velo, Primăria Sectorului 2 va primi suma de 35.886.483 de lei.

Proiectul propus de către administrația publică are scopul de a crea o rețea de transport pe două roți pe care bucureștenii să o poată folosi. Astfel, bicicleta ar putea fi folosită în detrimentul mașinilor.

Va fi cel mai mare proiect de investiții dedicat pistelor de biciclete din București. Practic mărim suprafața infrastructurii velo de 4 ori, declară Radu Mihaiu.

„Vom demara următorul pas – realizarea studiului de fezabilitate”

Radu Mihaiu a anunțat că acum, după aprobarea proiectului și obținerea finanțării necesare, Primăria Sectorului 2 va trece la următorul pas pentru realizarea proiectului. Mai exact, este vorba despre realizarea Studiului de fezabilitate.

Împreună cu axa Mihai Bravu-Ștefan cel Mare care este deja în faza de proiectare la PMB, Sectorul 2 va avea trasee de biciclete dispuse în așa fel încât să asigure conexiuni între cele mai importante puncte, declară Radu Mihaiu.

Pistele de biciclete pe care Primăria Sectorului 2 își dorește să le realizeze vor fi realizate atât pe bulevarde cât și pe străzile secundare. De asemenea, acestea vor fi prevăzute și cu parcări securizate, speciale pentru vehiculele pe două roți.

Cookies