Primăria Sectorului 2 schimbă compania de salubrizare. A lansat o licitație internațională pentru atribuirea contractului

25 iul. 2022
412 Afișari
Primăria Sectorului 2 schimbă compania de salubrizare. A lansat o licitație internațională pentru atribuirea contractului
Primăria Sectorului 2 schimbă compania de salubrizare. A lansat o licitație internațională pentru atribuirea contractului

Primăria Sectorului 2 a anunțat a lansat o licitație deschisă internațional pentru delegarea prin concesiune a gestiunii serviciului de salubrizare.

Primăria Sectorului 2 schimbă operatorul de salubrizare

Primăria Sectorului 2 dorește să schimbe operatorul de salubritate publică, motiv pentru care a lansat o licitație internațională. După cum informează administrația publică, această licitație a fost pregătită de mai bine de 1 an.

Pentru a oferii cetățenilor transparența tuturor pașilor, etapele au fost prezentate și dezbătute în mod public, deoarece serviciul are impact direct asupra locuitorilor Sectorului 2.

Pentru a ține cont de piață, înainte de a lansa licitația de delegarea a serviciului de salubrizare, Primăria Sectorului 2 a realizat și o procedură de consultare a pieței (publicată atât pe site-ul administrației, cât și în SEAP).

Tema acestei proceduri a fost „Actualizarea documentației de atribuire (caiet de sarcini actualizat și anexe aferente) pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare”.

Până la ce dată pot fi depuse ofertele

Primăria Sectorului 2 a anunțat, printr-un comunicat de presă, că cei interesați pot depune ofertele până la data de 5 septembrie 2022.

Sperăm să avem un proces nu doar transparent, ci și competitiv. Primăria Sectorului 2 este gata să răspundă oricăror solicitări de clarificare din partea operatorilor de salubritate interesați, dar în egală măsură sper ca procesul să fie unul echitabil și constructiv, să nu fie blocat prin contestații așa cum se întâmplă, din păcate, în multe cazuri cu procedurile de achiziție publică pentru aceste contracte, a declarat Radu Mihaiu.

Valoarea totală estimată a acestui contract este de 2.062.651.873 fără TVA. Iată care sunt valorile estimate, pentru fiecare tip de activitate:

  • Activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale –  939.856.047 lei fără TVA,
  • Activitatea de salubrizare stradală – 1.017.097.869 lei fără TVA,
  • Activitatea de iarnă (deszăpezire) – 105.697.957 lei fără TVA.

Durata contractului de concesiune este de 8 ani, după cum informează administrația publică.

Cookies