Primăria Sectorului 2, prima din București care și-a transparentizat datele

19 mai 2021
187 afișări
Primăria Sectorului 2, prima din București care și-a transparentizat datele
2.400.000 euro este costul transmiterii și distribuției plicurilor cu deciziile de impunere în Sectorul 2, în ultimii 18 ani.

Primăria Sectorului 2 este prima primărie din București care și-a transparentizat datele pe portalul data.gov.ro, anunță Radu Mihaiu pe Facebook.

Primăria Sectorului 2, prima din București care și-a transparentizat datele. De asemenea, Radu Mihaiu mai spune că este „o premieră” faptul că Primăria Sectorului 2 participă săptămâna aceasta la Săptămâna Guvernării Deschise (Open Government Week).

„Primăria Sectorului 2 este prima primărie din București care și-a transparentizat datele pe portalul data.gov.ro. Este o premieră ca și noi să fim parte din acțiunea globală ce are loc săptămâna aceasta – Săptămâna Guvernării Deschise (Open Government Week). Am publicat seturi de date deschise, pe care cetățenii le pot accesa liber și neîngrădit.”, anunță Radu Mihaiu.

Totodată, Radu Mihaiu lansează o temă de gândire pentru cetățeni legată de eficientizarea banilor. Mai exact, banii cheltuiți pe plicurile în care se trimit deciziile de impunere în Sectorul 2.

„Cu această ocazie, vreau să vă lansez o temă de gândire legată de eficientizarea cheltuirii banului public. Printre datele publicate, o să observați o statistică interesantă: în ultimii 18 ani, costul transmiterii și distribuției plicurilor cu deciziile de impunere în Sectorul 2 se ridică la aproximativ 2.400.000 euro. ”, a mai spus primarul Sectorului 2.

Radu Mihaiu explică ce înseamnă să trăiești în epoca digitală: noile tehnologii pot eficientiza cheltuirea banilor publici.

„Trăim în epoca digitală, în care noile tehnologii ne pot eficientiza cheltuirea banilor publici. Zic că s-ar merita mai mult să investim banii aceștia în lucruri durabile, mai ales că avem opțiunea de informare și plăți online – platforma online a DVBL -ului.”, a declarat Radu Mihaiu pe Facebook.

Sursă foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Cookies