Primăria Sectorului 2 poate cumpăra terenul retrocedat din Parcul Plumbuita. CGMB a aprobat proiectul de hotărâre în ședința de azi

02 mart. 2023
429 Afișari
Primăria Sectorului 2 poate cumpăra terenul retrocedat din Parcul Plumbuita. CGMB a aprobat proiectul de hotărâre în ședința de azi
Primăria Sectorului 2 poate cumpăra terenul retrocedat din Parcul Plumbuita. CGMB a aprobat proiectul de hotărâre în ședința de azi | Sursă foto: Agepres

Primăria Sectorului 2 a primit acordul Consiliului General al Municipiului București pentru a cumpăra terenul retrocedat din Parcul Plumbuita. Decizia a fost luată în ședința ce a avut loc astăzi, 2 martie 2023.

Parcul Plumbuita se reîntregește: Primăria S2 poate cumpăra terenul retrocedat

Recent, Primăria Sectorului 2 a cerut acordul CGMB pentru a cumpăra cele 4 hectare retrocedate din Parcul Plumbuita, cu intenția de a-l reîntregi. În ședința de joi, 2 martie 2023, consiliul a dat undă verde administrație publice.

Proiectul de hotărâre a primit 50 de voturi pentru din partea Consiliului General al Municipiului București, după cum transmite HotNews.ro.

Administrația publică dorește să modernizeze atât spațiile verzi, cât și locurile de joacă, astfel încât bucureștenii să poată folosi acest spațiu pentru a se relaxa și recrea în timpul liber.

Sectorul 2 al Municipiului București dorește reintegrarea acestui imobil-teren în Parcul Plumbuita (aceste suprafețe fiind adiacente) cu scopul reamenajării/ modernizării spațiilor verzi, a zonelor de joacă pentru copii și realizarea unor amenajări specifice activităților cu caracter recreativ și petrecerii timpului liber, având ca rezultat extinderea zonei de agrement și recreere pusă la dispoziția cetățenilor Sectorului 2, se arată în proiectul de hotărâre.

Cele 4 hectare au fost retrocedate în urma unei hotărâri judecătorești în anul 2014, iar acum locul se afla într-o stare avansată de degradare.

Prețul pentru cumpărarea acestui teren nu a fost încă stabilit, Primăria Sectorului 2 urmând să înceapă negocierile cu actualii proprietari. Banii necesari pentru această achiziție vor fi asigurați în integralitate din bugetul local al Sectorului 2.

Sumele necesare în vederea achiziționării imobilului-teren menționat, precum și a realizării lucrărilor de amenajare conform scopului solicitării, vor fi achitate integral din bugetul local al Sectorului 2 al Municipiului București.

Această bucată din Parcul Plumbuita nu este singurul teren din parcurile Capitalei ce a fost retrocedat. Porțiuni din parcuri precum: Tineretului, IOR sau Circului au fost retrocedate după anul 2000.

Cookies