Primăria Sectorului 2 anunţă modificări importante în privinţa râului Colentina

23 mart. 2021
383 afișări
Primăria Sectorului 2 anunţă modificări importante în privinţa râului Colentina

Primăria Sectorului 2, prin vocea lui Radu Mihaiu, anunţă că modifică modul în care este administrată zona de pe malurile râului Colentina.

Municipalitatea din Sectorul 2 urmează  să realizeze o hartă cu numerele cadastrale din vecinătatea apei, va reface malurile şi schimbă modul în care se face curăţenie.

Primarul Radu Mihaiu anunţă că este în plină desfăşurare acţiunea de igienizare a apelor. Edilul susţine că problemele depistate până acum sunt cronice: maluri erodate, construcţii neautorizate în buza râului, acumulări de deşeuri semnificative.

Râul Colentina. Ce spune primarul Radu Mihaiu

”Se lucrează acum la o hartă cu toate numerele cadastrale din vecinătatea apei. Ne asigurăm că zona de protecţie a apei este respectată şi că există acces pentru curăţenie/întreţinere. După igienizare vom reface malurile din zonele neregularizate şi vom planta vegetaţie pentru o mai bună rezistenţă în timp. Tot acest efort ne obligă să ne asigurăm că pe viitor curăţenia se păstrează. Vom intensifica monitorizarea vecinătăţii râului. Vom dezvolta infrastructura de colectare a deşeurilor în zonă pentru a descuraja aruncarea gunoaielor la întâmplare. Vom sancţiona ferm fiecare abatere. Valoarea râului Colentina va fi scoasă la suprafaţă”, a anunţat Radu Mihaiu pe Facebook.

Cookies