Primăria Sectorului 2 a lansat „Harta Colectării Deșeurilor”. Operatorii de salubritate care nu ridică gunoiul la timp vor fi penalizați

25 mai 2022
2972 Afișari
Primăria Sectorului 2 a lansat „Harta Colectării Deșeurilor”. Operatorii de salubritate care nu ridică gunoiul la timp vor fi penalizați
Primăria Sectorului 2 a lansat „Harta Colectării Deșeurilor”. Operatorii de salubritate care nu ridică gunoiul la timp vor fi penalizați | Sursă foto: Captură-salubrizare.ps2.ro/harta

Primăria Sectorului 2 și-a extins platforma digitală dedicată salubrizării cu o hartă digitală. Aceasta are rolul de a facilita implicarea oamenilor din comunitatea locală în procesul de monitorizare a calității serviciilor de salubrizare.

Harta Colectării Deșeurilor: un nou instrument pentru bucureștenii din Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a lansat astăzi, 25 mai 2022, „Harta Colectării Deșeurilor”. Aceasta reprezintă un instrument creat pentru cetățeni. Prin intermediul acestea hărți locuitorii Sectorului 2 se pot informa, corect, despre programul operatorului de salubrizare.

De asemenea, harta le facilitează oamenilor o mai bună colaborare cu administrația publică pentru a se putea asigura prestarea unor servicii de calitate.

Harta Colectării Deșeurilor a fost creată cu ajutorul voluntarului Ștefan Cioc. Aceasta este bazată pe programul operatorului de salubritate, iar cetățenii pot afla cu exactitate când se ridică deșeurile pe strada lor.

Operatorii de salubritate care nu ridică gunoiul la timp vor fi penalizați

Administrația publică dorește să monitorizeze modul în care sunt prestate serviciile de salubrizare din Sectorul 2. În cazul în care vor exista întârzieri din vina operatorului, acesta poate fi penalizat.

Astfel că, dacă ridicare deșeurilor este întârziată de operator cu 24 de ore, sau mai mult, cetățenii sunt încurajați să anunțe Primăria.

Sesizările pot fi făcute la adresa de e-mail: [email protected]

Iată care sunt informațiile pe care cetățenii trebuie să le menționeze în înștiințare:

  • Locația,
  • Ziua,
  • Ora,
  • Fotografii doveditoare.

Primăria Sectorului 2 a transmis următorul mesaj:

Parteneriatul pentru un sector curat și civilizat nu se rezumă doar la implicarea civică în procesul de monitorizare a serviciilor de salubrizare, ci și la o responsabilizare a populației cu privire la o măsură ce îmbunătățește calitatea vieții tuturor.

Așadar, Primăria transmite un apel public către comunitatea întregului sector de a depozita sacii și pubelele cu deșeuri doar în dimineața zilei de ridicare.

Harta Deșeurilor urmează să fie îmbunătățită în urma feedback-ului primit de la locuitorii sectorului. Cei ce doresc să acceseze harta o pot face AICI.

Cookies