LA MINE-N CARTIER

Primăria Sectorului 1 vrea un teren care aparține BNR pentru amenajarea Promenadei Verzi

Primăria Sectorului 1 vrea un teren care aparține BNR pentru amenajarea Promenadei Verzi, continuând astfel demersurile pentru această zonă, a unui spațiu cultural, sportiv, de agrement și de recreere.

Consilierii locali ai Sectorului 1 au aprobat în ședința de joi, 20 mai 2021, un proiect de hotărâre prin care solicită Consiliului General al Municipiului București să ceară Guvernului României trecerea din domeniul public al statului și administrarea Băncii Naționale a României în domeniul public al Municipiului București și administrarea Consiliului Local Sector 1 a imobilului-teren situat în Șoseaua Străulești nr. 60 B.

Preluarea acestui imobil în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 are drept scop realizarea lucrărilor de investiții în vederea modernizării, reabilitării și prelungirii Aleii Tripoli și asigurării continuității traseului Promenadei Verzi.

„Promenada Verde va fi pentru bicicliști și pentru oameni care își doresc un spațiu de recreere și relaxare, fără mașini, fără poluare și departe de zgomotul orașului. Promenada Verde va fi un exemplu de integrare a unei resurse naturale în mediul urban și de folosire a ei pentru a crea obiceiuri de abordare ecologică în transport. Sau, altfel spus, revoluția transportului durabil în Sectorul 1”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Un tronson a fost deja inaugurat

Ca urmare a consultării informațiilor din extrasul de carte funciară de informare, Primăria Sectorului 1 a constatat că imobilul figurează înscris cu două categorii de folosință, respectiv drum și curți construcții. Acest imobil include calea de acces care în prezent este cunoscută sub denumirea Aleea Tripoli și care, pe latura sa estică, se învecinează cu Lacul Băneasa, iar o parte din acesta obstrucționează continuitatea traseului Promenadei Verzi, precizează Primăria Sector 1.

Proiectul Promenada Verde prevede amenajarea de alei pentru plimbare și jogging, spații pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spațiu expozițional etc. Va fi un spațiu cultural, sportiv, de agrement și de recreere care va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 și nu numai.

Primul tronson din Promenada Verde, un spaţiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud, a fost inaugurat în februarie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button