LA MINE-N CARTIER

Primăria Sectorului 1 vrea să ridice maşinile parcate neregulamentar. Cât va costa recuperarea acestora

Primăria Sectorului 1 vrea să ridice maşinile parcate neregulamentar şi pe cele abandonate, o debatere publică fiind lansată în acest sens.

Un proiect a fost pus în dezbatere publică de Primăria Sectorului 1 care vrea să ridice maşinile parcate neregulamentar şi pe cele abandonate.

Proiectul prevede aprobarea Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar şi a celor abandonate.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului /cdeţinătoruluic/ utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului/remorcii/rulotei.

Primăria Sectorului 1 vrea să ridice maşinile parcate neregulamentar. Tarifele pentru recuperarea mașinii

Tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport se ridică la 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore şi 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

Autovehiculele vor fi ridicate de Administraţia Domeniului Public Sector 1 sau un operator contractat care va deţine dotarea necesară pentru practicarea acestei activităţi, informează stirileprotv.ro.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale din Regulament, precum şi dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenţi constatatori.

Ridicarea vehiculului nu se dispune sau dacă a fost dispusă, nu se pune în executare în cazul în care în maşină este vizibilă prezenţa unor persoane.

Vehiculele ridicate vor fi depozitate în spaţii special amenajate în acest scop pe teritoriul Municipiului Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button