Primăria Sectorului 1 vrea să construiască after school-uri în curtea unor biserici

de:
18 iul. 2016
1 Afișari
Primăria Sectorului 1 vrea să construiască after school-uri în curtea unor biserici

Lacasele de cult ocupa un loc esential in patrimoniul cultural al Sectorului 1. Acestea nu reprezinta doar locuri de reculegere, ci si importante monumente istorice si de arta. Majoritatea bisericilor din Sectorul 1 sunt cladiri-monument istoric, foarte vechi, care necesita lucrari urgente de consolidare si restaurare atat pentru siguranta credinciosilor, cat si pentru conservarea valorilor arhitecturale ale patrimoniului. De aceea, administratia locala va colabora si pe viitor cu conducatorii parohiilor din Sectorul 1 in derularea unui amplu program de investitii atat pentru conservarea patrimoniului religios, dar si pentru construirea de noi lacase de cult in zonele lipsite de biserici„, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Conducatorii lacasurilor de cult au fost insotiti de Protopopul Sectorului 1, Dan Toader, care a accentuat, la randul sau, necesitatea continuarii parteneriatului intre administratie si biserica in interesul comunitatii locale.

Era nevoie de aceasta intalnire pentru ca noua administratie sa se familiarizeze cu problemele credinciosilor care fac parte din parohiile de pe raza sectorului 1. Preotii, pe langa slujirea de la altar, cunosc cel mai bine problemele credinciosilor in plan social si uman. Se doreste ca, in perioada urmatoare, sa se puna bazele unei colaborari cu Primaria Sectorului 1 pentru dezvoltarea de cantine sociale, gradinite, centre sociale pentru batranii si copiii proveniti din familii cu venituri reduse„, a declarat Dan Toader, Protopopul Sectorului 1.

Astfel de intalniri, intre reprezentantii lacaselor de cult din Sectorul 1 si conducerea primariei vor avea loc lunar, se arata in comunicatul institutiei.

Cookies