Primăria Sectorului 1 se va constitui parte în dosarul Romprest și vrea recuperarea prejudiciului de 200 milioane euro

26 iul. 2022
613 Afișari
Primăria Sectorului 1 se va constitui parte în dosarul Romprest și vrea recuperarea prejudiciului de 200 milioane euro
Primăria Sectorului 1 se va constitui parte în dosarul Romprest și vrea recuperarea prejudiciului de 200 milioane euro | Sursă foto: Agerpres

Clotilde Armand a anunțat astăzi, 26 iulie 2022, printr-o postare făcută pe pagina de Facebook, că Primăria Sectorului 1 urmează să să constituie ca parte civilă în dosarul Romprest.

Primăria Sectorului 1, parte civilă în dosarul Romprest

Scopul pentru care edilul Clotilde Arman dorește ca Primăria Sectorului 1 să se constituie ca parte civilă în acest proces este de a recupera prejudiciul de 200 de milioane de euro.

Iată mesajul transmis de Clotilde Armand:

Am primit astăzi de la Direcția Națională Anticorupție Ordonanța Începerii Urmăririi Penale (143 pagini) și Raportul de Constatare a Prejudiciului (305 pagini) din dosarul Romprest.

Vreau să fac un anunț: Primăria Sectorului 1 se va constitui parte în dosar pentru recuperarea prejudiciului de 200 milioane euro – cel mai mare furt din bani publici din România.

Restul e tăcere.

Ex-primarul PSD Daniel Tudorache, urmărit penal

În dosarul la care face referire Clotilde Armand, este urmărit penal de către DNA fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache. Se pare că acesta ar fi aprobat tarife ajustate nejustificat către Romprest, după cum informează Direcția Națională Anticorupție.

Procurorii din această cauză anunță că prejudiciul ce a fost creat Sectorului 1 din Capitală este de aproape 1 miliard de lei.

Unitatea Administrativă Teritorială Sector 1 ar fi fost indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase reprezentată de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamentează solicitările societății de modificare a tarifelor, se precizează în anunțul DNA.

Tudorache a fost primarul Sectorului 1 între anii 2016-2020, fiind în prezent deputat al PSD. În acest dosar mai sunt urmăriți penal și:

  • Patru foști directori din PS1 – abuz în serviciu,
  • Trei directori de la Romprest – înșelăciune și complicitate la abuz în funcție.

Fostul primar al S1 are a mai fost trimis în judecată la începutul anului acesta de către DNA, pentru comiterea următoarelor infracțiunilor:

  • Trafic de influență,
  • Spălare de bani.

În dosarul respectiv, Daniel Tudorache este acuzat că ar fi deschis conturi pe numele fostei sale soții și al menajerei. Ulterior acesta ar fi cumpărat imobile( în valoare de 305.00 euro și 470.000 lei) și bijuterii (diamante de circa două milioane de euro).

Cookies