Primăria Sectorului 1 se scuză și acuză, după controalele ANPC. „Situația locurilor de joacă e moștenită de la fosta administrație”

08 apr. 2022
261 Afișari
Primăria Sectorului 1 se scuză și acuză, după controalele ANPC.
Primăria Sectorului 1 se scuză și acuză, după controalele ANPC. "Situația locurilor de joacă e moștenită de la fosta administrație" | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 1

ANPC a efectuat controale în 33 de locuri de joacă aflate în Sectorul 1 al Capitalei. În urma acestora au fost constata o mulțime de nereguli. Primăria Sectorului 1 a publicat pe site un comunicat de presă prin care dorește să lămurească situația.

Primăria Sectorului 1 se scuză după controalele ANPC

După cum a declarat Primăria Sectorului 1 situația locurilor de joacă din arie a fost moștenită de la fosta administrație publică a sectorului. Modernizarea și reabilitarea atât a locurilor de joacă pentru copii, cât și a spațiilor verzi din sector reprezintă o prioritate, după cum informează Primăria.

Administrația publică a informat că un proiect de acest gen este deja în plan. Cu toate acestea nu a fost demarat până la acest moment. Motivul ar fi că bugetul pentru anul 2022 a fost votat cu foarte mare întârziere, mai exact în data de 1 aprilie 2022. Acesta a fost pus prima dată în dezbaterea consilierilor locali cu două luni înainte de a fi aprobat.

Administrația susține că unele poze publicate de ANPC nu sunt din Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 susține că anumite poze, ce au fost publicate de ANPC, pe rețelele de socializare, nu au fost făcute în locuri de joacă care se află în administrația ADP Sector 1.

De asemenea, cu toate ca ANPC a anunțat închiderea a 30 de locuri de joacă, Primăria informează că au fost închise doar patru, pentru deficiențe minore, aflate în afara acestora.

Administrația a anunțat că cele mai multe dintre deficiențele respective au fost deja remediate în perioada 7-8 aprilie. Pe lângă asta, ADP a toaletat arborii și a reparat leagănele ce aveau zona de șezut deteriorată.

Exemple de probleme pe care Primăria Sectorului 1 anunță că le-a rezolvat:

  • Lipsa unui capac de canal amplasat în afara unui spațiului de joacă amenajat,
  • Vopsea exfoliată pe băncile din parc,
  • Puncte de rugină pe coșul de gunoi,
  • Lipsa panourilor de informare.
Cookies