Primăria Sectorului 1 recrutează recenzori. Cum se fac înscrierile și ce salarii vor primi cei selectați

17 feb. 2022
308 Afișari
Primăria Sectorului 1 recrutează recenzori. Cum se fac înscrierile și ce salarii vor primi cei selectați
Primăria Sectorului 1 recrutează recenzori. Cum se fac înscrierile și ce salarii vor primi cei selectați | Sursă foto: Unsplash

Primăria Sectorului 1 a anunțat că recrutează recenzori pentru Recensământul Populației și al Locuințelor din raza sectorului. Administrația a precizat și criteriile pe baza cărora se va face selecția.

Se recrutează recenzori pentru Sectorul 1

Persoanele ce doresc să participe la recensământ în calitate de recenzori trebuie să îndeplinească următoarele criterii, după cum a precizat Primăria Sectorului 1 într-o postare pe Facebook:

  • Să fie locuitor al Bucureștiului,
  • Să aibă vârsta minimă de 18 ani,
  • Să fie absolvent de liceu,
  • Să nu aibă cazier judiciar,
  • Să știe să utilizeze o tabletă.

Cei ce doresc să aplice pentru postul de recenzor pentru autorecenzare asistată (ARA) trebuie să știe că data limită este cea de 24 februarie 2022. Persoanele selectate pentru postul de recenzor ARA îi vor ajuta pe cetățenii ce au optat pentru autorecenzare, însă nu au cunoștințe suficiente de IT pentru a se descurca singuri. Autorecenzarea asistată se desfășoară în perioada 14 martie-15 mai 2022. Cei ce vor fi selectați pentru acest post își vor desfășura activitate în fiecare zi, inclusiv în zilele de weekend, și vor avea un program de minim șase ore pe zi.

Pe lângă categoria de recenzori mai sus menționată vor mai exista următoarele posturi pentru care se poate aplica în perioada 16 februarie-15 aprilie 2022:

  • Recenzori de colectează date în teren, cu ajutorul tabletelor,
  • Recenzori șef, ce îi va coordona pe recenzorii din teren.

Primăria Sectorului 1 a anunțat că va fi nevoie de circa 300 de persoane care să colecteze date în teren. De asemenea va fi nevoie de 15 persoane care să coordoneze activitatea celor din teren. Activitatea acestora se va desfășura în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

Cum te poți înscrie pentru a fi recenzor

Pentru toate categoriile de recenzori înscrierile se fac prin trimiterea unei cereri tip pe adresa de email: [email protected]. Cererea poate fi depusă și fizic, la Registratura Primăriei Sectorului 1. Adresa acestuia este Bulevardul Banu Manta numărul 9, iar programul este următorul:

  • Luni, marți, miercuri și vineri între orele 08:30-16:30,
  • Joi între orele 08:30-18:30.

Cererile de înscriere se pot descărca din rubrica Recensământul Populației și Locuințelor, de pe site-ul instituției.

Primăria a precizat în acest anunț și sumele de bani pe care cei ce participă în calitate de recenzori le vor primi pentru munca depusă. Astfel că:

  • Recenzorii șefi vor fi plătiți cu suma fixă de 6.000 de lei pentru cele două luni de muncă,
  • Recenzorii ARA vor fi plătiți în funcție de numărul de chestionare pentru care asigură asistență,
  • Recenzorii din teren vor fi plătiți în funcție de numărul de chestionare completate.

Chestionarul va fi compus din mai multe secțiuni cu grade diferite de complexitate. Din acest motiv și tarifele vor fi diferite. Pentru „Secțiune pentru recenzarea persoanei” se va primi suma de 7 lei/chestionar, iar pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinței” se va primi suma de 3,5 lei/chestionar.

Cookies