Primăria Sectorului 1 dorește implementarea unor măsuri de prevenire a accidentelor rutiere. Proiectul va fi discutat în ședința de astăzi a Consiliului Local

20 ian. 2022
132 Afișari
Primăria Sectorului 1 dorește implementarea unor măsuri de prevenire a accidentelor rutiere. Proiectul va fi discutat în ședința de astăzi a Consiliului Local
Primăria Sectorului 1 dorește implementarea unor măsuri de prevenire a accidentelor rutiere. Proiectul va fi discutat în ședința de astăzi a Consiliului Local | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 dorește să ia măsuri pentru a putea prevenii accidentele rutiere din raza sectorului. Planul de siguranță rutieră va fi propus pentru a fi aprobat de consilierii locali în ședința de astăzi, 20 ianuarie 2022.

Primăria Sectorului 1 dorește implementarea unor măsuri de prevenire a accidentelor rutiere

Pentru realizarea acestui scop se dorește amplasarea a 330 de limitatoare de viteză. Supraînălțarea trecerilor pietonale din apropierea școlilor, modernizarea intersecțiilor ce sunt considerate periculoase și organizarea de campanii de prevenție și aplicare a Codului Rutier. Acestea sunt doar câteva din măsurile pe care Primăria Sectorului 1 dorește să le ia.

Tot în cadrul acestui proiect de hotărâre este prevăzută și posibilitatea ca Primăria Sectorului 1 să poată acorda ajutoare familiilor victimelor implicate în accidentul din data de 13 ianuarie, de pe bulevardul Laminorului.

Toate aceste măsuri sunt organizate în trei capitole:

  • Securizarea infrastructurii rutiere
  • Aplicarea strictă a Codului Rutier
  • Campanii de prevenție

Obiectivul principal la administrației de sector este de a avea un număr cât mai mic de decese provocate de accidentele rutiere. În anul 2019 , România a raportat cea mai mare rată de decese din Uniunea Europeană. Aceste statistici ar trebui să le dea tuturor oamenilor de gândit, după cum spune Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 dorește măsuri care să fie luate cât mai repede și să fie ferme.

Securizarea infrastructurii rutiere

Se dorește amplasare limitatoarelor de viteză din mixtură asfaltică la toate trecerile de pietoni de lângă școli. De asemenea se mai dorește și realizarea a 100 de treceri de pietoni supraînălțate din mixtură asfaltică pe străzile ce fac parte din administrația Sectorului 1, montarea a 97 de indicatoare de tip „trecere de pietoni” reflectorizante și echipate cu lămpi cu led.

Primăria Sectorului 1 are în plan și lărgirea trotuarelor în dreptul trecerii de pietoni și instalarea unor stâlpi de delimitare pe străzile secundare pentru a împiedica oprirea mașinilor pe trotuare sau pe treceri. Se vor repara de asemenea și gropile de pe 330 de străzi din sector.

Aplicarea strictă a Codului Rutier

Măsurile ce sunt prevăzute în capitolul „Aplicarea strictă a Codului Rutier” se adresează șoferilor ce nu respectă regulile de circulație. Administrația locală dorește amplasarea de radere fixe pe tronsoanele ce au potențial ridicat de accidente. Poliția Locală va si dotată cu sisteme de citire automată a plăcuțelor de înmatriculare a mașinilor de sunt parcate ilegal și cu sisteme de redactare a proceselor verbale de contravenție.

În anul 2021, Poliția Locală a înregistrat 10.086 de contravenții la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Campanii de prevenție

În acest capitol al proiectului sunt prezentate două măsuri pe care Primăria Sectorului 1 dorește să le ia. Responsabilul ISU în colaborare cu Poliția Locală și anumite ONG-uri ce sunt specializate în educația rutieră cor desfășura activități în școli și licee. De asemenea și funcționarii publici și personalul contractual din administrația Primăriei și din cadrul instituțiilor ce se află în subordinea acesteia vor fi instruiși pentru respectarea Codului Rutier.

 

Cookies