Primăria Sectorului 1. Contracte încheiate în valoare de 150.000 de euro

13 nov. 2020
62 Afișari
Primăria Sectorului 1. Contracte încheiate în valoare de 150.000 de euro

Opt contracte în valoare de peste 150 mii de euro au fost încheiate, prin cumpărare directă, de două instituții subordonate Primăriei Sector 1 cu o firmă fără angajați.

Instituțiile subordonate Primăriei Sectorului 1

Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 S.A. a atribuit direct trei contracte de peste 80 mii de euro, în timp ce Administrația Unităților de Învățământ Preuniveristar și Unităților Sanitare Publice – Sector 1 (AUIPUSP) a dat 5 contracte, tot prin atribuire directă, de peste 75 mii de euro, se arată într-o anchetă realizată de Buletin de București.

Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 S.A

Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 a încheiat, pe 17 martie 2020, 3 contracte cu Sindrum Media S.R.L. cu o valoare totală de peste 80 mii de euro. Toate cele trei contracte au obiecte diferite, și anume filmarea unui clip video de informare, oferirea de servicii de proiectare grafică și realizarea unei machete arhitecturale.

Banii au fost virați în contul Sindrum Media S.R.L., o firmă înființată în 2014 de Andrei Gatu, Costin Crețulescu și Ailenei Răzvan și care nu are angajați din 2016, când a avut un singur angajat. Pe portalul Ministerului de finanțe, firma celor trei acționari apare ca având în obiectul de activitate producția de filme cinematografice. Cu toate acestea, două dintre cele trei contracte au fost atribuite pentru proiecții arhitecturale și realizarea unei machete arhitecturale, domeniu în care firma nu are activitate și nici experiență.

Administrația Unităților de Învățământ Preuniveristar și Unităților Sanitare Publice – Sector 1(AUIPUSP)

În septembrie, aceleiași firme i-au revenit alte cinci contracte, tot de la o instituție din subordinea Primăriei Sector 1, de data aceasta Administrația Unităților de Învățământ Preuniveristar și Unităților Sanitare Publice – Sector 1. Niciunul dintre cele cinci contracte nu corespund, însă, activității Sindrum Media S.R.L., care a primit contracte de peste 75 mii de euro pentru arhivare și depozitare documente, cumpărarea de licență pentru antivrus sau chiar cumpărarea unui pachet pentru domeniu web.

Sindrum Media primește de ceva timp bani publici oferiți prin contracte atribuite direct de Administrația Unităților de Învățământ Preuniveristar și Unităților Sanitare Publice – Sector 1. În 2019, a primit șapte contracte în valoare de peste 60 mii de euro pentru achiziționarea de hârtie pentru imprimantă, cumpărarea unui domeniu web sau achiziționarea licenței pentru antivirus.

Cookies