ARHIVA B365

Primăria sectorului 1 cere ÎNCHIDEREA gropii de gunoi de la Chiajna

Este o problemă stringentă în Sectorul 1. Oamenii se plâng datorită mirosului în anumite perioade ale zilei. Noi am făcut hârtii către Garda de Mediu şi ideal ar fi să putem închde groapa. Cum fac ei acum înseamnă că nu îşi fac treaba, procedurile de izolare a stratului de gunoi„, a declarat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Groapa de gunoi de la Chiajna funcţionează din anul 2000, însă problemele reclamate de bucureşteni au început să apară, tot mai des, în ultimii ani. Astfel, deşi dezvoltatorii imobiliari au vândut terenuri în zonă la preţuri mari pentru că ar fi departe de poluarea din oraş, tocmai poluarea aerului îi face acum pe oameni să regrete acest lucru.

Groapa de gunoi Chiajna Rudeni face parte din complexul S.C. IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT SRL şi a început să funcţioneze încă de acum 16 ani ca o rampă „ecologică”. Între timp însă, locuitorii din zonă şi nu numai spun că aceasta a devenit un adevărat focar de infecţie, o bombă ecologică chiar lângă Bucureşti.

De aceea, edilul Sectorului 1 spune că va face demersurile necesare pentru construcţia unei centrale care să producă energie termică şi energie electrică din gunoaie. „Este un proiect pe care vreau să îl fac cu oraşul Chitila. Vreau să mă asociez cu oraşul Chitila şi să facem o centrală de cogenerare pe fonduri europene. Centrala de cogenerare ar rezolva şi problema gropii de gunoi şi ar asigura încălzire şi curent electric. Noi avem banii şi posibilităţile, Chitila are terenul. Asta e dorinţa mea şi sper ca în mandatul meu să rezolv această problemă a gunoiului din Sectorul 1„, a explicat primarul Dan Tudorache care a adăugat că a avut o discuţie de principiu cu autorităţile din Chitila care s-au arătat interesate de proiect. „Şi alte sectoare ar putea să arunce gunoiul acolo”, a menţionat edilul Sectorului 1.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button