Primăria Sectorului 1 anunță deschiderea a patru centre de sterilizare a câinilor fără stăpân

05 feb. 2021
28 Afișari
Primăria Sectorului 1 anunță deschiderea a patru centre de sterilizare a câinilor fără stăpân

Clotilde Armand a anunțat deschiderea a patru centre de sterilizare a câinilor fără stăpân după ce joi Asociația pentru protecţia animalelor Kola Kariola avertiza că 750 de câini aflaţi într-un adăpost de pe șoseaua Odăi sunt în pericol.

Primăria Sectorului 1 se angajează să deschidă patru centre de sterilizare a câinilor fără stăpân, conform unui anunț postat pe pagina de Facebook a edilului Armand Clotilde.

După ce, joi, asociaţia pentru protecţia animalelor Kola Kariola avertiza că 750 de câini aflaţi într-un adăpost al Primăriei Sectorului 1 riscă să devină victime colaterale în scandalul dintre primarul Clotilde Armand şi firma de salubritate Romprest, edilul a reacționat vineri.

“Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții mai multor asociații care luptă de mulți ani pentru protecția animalelor despre situația de la Odăi și concluzia este una foarte clară:

Lagărul Odăi trebuie închis urgent! Iar primăria Sectorului 1 sub conducerea mea își asumă să deschidă patru centre de sterilizare în sectorul 1! Mulțumesc celor care au participat la această întâlnire și îi asigur de toată deschiderea Primăriei Sectorului 1”, a spus primarul.

În acest moment, personalul care îngrijeşte animalele aparţine Romprest, iar o eventuală reziliere a contractului ar duce la desfiinţarea adăpostului, susţin cei de la Kola Kariola. Reprezentanţii asociaţiei spun că au încercat să discute cu Clotilde Armand despre acest subiect, însă au fost ignoraţi până în prezent.

„V-am sunat să lămurim situaţia, v-am trimis mesaj. Aţi ignorat. Se zvonea de multă vreme că vreţi să desfiinţaţi adăpostul de la Odăi. Vă bazaţi pe adăposturile ASPA? Se va ajunge la suprapopulare şi implicit la uciderea acestor câini, de care vă veţi face direct răspunzătoare”, spunea, joi, cei de la Kola Kariola.

Cookies