Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu. Președintele ADU: În loc să ia măsuri, Clotilde Armand a contestat în instanță amenzile unde a pierdut

26 ian. 2023
266 afișări
Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu. Președintele ADU: În loc să ia măsuri, Clotilde Armand a contestat în instanță amenzile unde a pierdut
Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu. Președintele ADU: În loc să ia măsuri, Clotilde Armand a contestat în instanță amenzile unde a pierdut. Sursa foto: Facebook/ Alexandru Panisoara

Primăria Sectorului 1 a fost amendată de către Garda de Mediu din cauza deșeurilor găsite pe Drumul Carerei din Sectorul 1. Acel „munte” de deșeuri era un adevărat focar de infecție, iar primăria condusă de Clotilde Armand a fost amendată cu 300.000 de lei.

Primarul Sectorului 1 a încercat să conteste amenzile primite, în loc să ia măsuri, spune președintele ADU.

Primăria Sectorului 1 a fost amendată de Garda de Mediu

Președintele ADU – Administrația pentru Dreptul Urbanismului (ADU) a sesizat, pe 15 ianuarie 2023, problema deșeurilor din Sectorul 1 și a primit un răspuns, pe 25 ianuarie 2023, de la Garda Națională de Mediu. Alexandru Pânișoară a fost anunțat că Primăria Sectorului 1 a fost amendată pentru nerespectarea unor reguli – măsuri de prevenire a formării de stocuri de deșeuri.

Răspunsul primit de la Garda Națională de Mediu este următorul:

Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Municipiului București au aplicat 3 amenzi contravenționate în valoare aplicată de 300.000 lei.

Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu. Președintele ADU: În loc să ia măsuri, Clotilde Armand a contestat în instanță amenzile unde a pierdut
Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu. Sursa foto: Faceboook/ Panisoara Alexandru

Primarul Clotilde Armand a contestat amenzile primite

Alexandru Pânișoară a afirmat că primarul Clotilde Armand nu se preocupă de bunăstarea Sectorului 1 și că nu rezolvă problemele. În schimb, contestă amenzile primite.

Autoritatea nu se preocupă să rezolve problemele, ci să conteste niște sancțiuni pe care, pe bună dreptate, le primește, a declarat președintele ADU pentru Gândul.

Președintele ADU mai spune că zona ar trebui igienizată pentru că reprezintă un focar de infecție. Având în vedere că Clotilde Armand are toate mijloacele necesare la dispoziție, totuși nu face ce trebuie făcut. Acesta a mai explicat pentru Gândul și că:

Primul pas este ca primăria să notifice proprietarul că într-un anumit interval de timp trebuie să igienizeze terenul. Dacă acesta nu reacționează, primarul are temei legal să dea dispoziție ca ADP-ul și Poliția Locală, însoțite chiar de Poliția Română, să intre pe terenul respectiv, să curețe tot ce este acolo, să emită o factură și să o transmită proprietarului, pentru ca acesta să suporte costurile operațiunii.

Garda Națională de Mediu a avut câștig de cauză în instanță

În urma unui control efectuat, Primăria Sectorului 1 ar fi trebuit să „implementeze măsuri de prevenire a formării de stocuri de deșeuri care, prin cantitate sau natura lor, să poată genera fenomene de poluare sau risc de incendiu”, după cum scrie în răspunsul primit de Președintele ADU. În răspuns se mai menționează și că primarul Clotilde Armand a făcut apel la amenzile primite.

Ulterior, acesta a postat pe Facebook răspunsul primit, iar în descrierea postării a spus:

Banii și sănătatea noastră!!!!
Incompetența ne costă și bani și sănătate!

FOTO | Cum arată Drumul Carierei

Drumul Carierei din Sectorul 1, adică focarul de infecție sesizat de Alexandru Panișoara, este un adevărat munte de deșeuri, periculos pentru sănătatea oamenilor din acea zonă.

 

 

Cookies