Primăria Sectorului 1 a publicat contractul încheiat cu noua firmă de salubritate, Brai-Cata

28 iul. 2021
214 Afișari
Primăria Sectorului 1 a publicat contractul încheiat cu noua firmă de salubritate, Brai-Cata
Primăria Sectorului 1 a publicat contractul încheiat cu noua firmă de salubritate, Brai-Cata. Sursa foto: Facebook

Instituția Primăriei Sectorului 1 a anunțat pe pagina sa de Facebook publicarea contractului încheiat cu noua firmă de salubritate ce va gestiona deșeurile din sector. Este vorba despre Brai-Cata, o companie care se va ocupa de 100 de tone de deșeuri din oraș.

Primăria Sectorului 1 a anunțat pe Facebook publicarea contractului de prestări servicii încheiat între instituție și Brai-Cata SRL, companie ce a primit sarcinea gestionării gunoaielor în sector, după ce a fost instaurată starea de alertă din cauza scandalului dintre primărie și Romprest, compania care era responsabilă cu ridicarea gunoaielor.

Primăria Sectorului 1 declară că noua companie se va ocupa de 100 de tone de gunoaie, în schimbul a aproape 63.000 de lei

Potrivit acestei înțelegeri, Primăria Sectorului 1 va oferi aproape 63.000 de lei în schimbul serviciilor de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a gunoaielor, servicii ce vor fi prestate de compania Brai-Cata. Acasta va avea ca misiune strângerea și gestionarea a nu mai puțin de 100 de tone de gunoaie.

„În spiritul transparenței care caracterizează Primăria Sectorului 1 și pentru corecta informare a opiniei publice, publicăm pe site-ul www.primariasector1.ro contractul încheiat de Administrația Domniului Public Sector 1 cu firma BRAI-CATA SRL. De altfel, acesta se regăsește și pe site-ul ADP Sector 1.”, au scris pe Facebook cei de la Primăria Sectorului 1.

Înțelegerea între cele două părți s-a realizat încă de săptămâna trecută

Potrivit postării de pe Facebook, prețul total per tonă din contractul încheiat cu Brai-Cata SRL este mai mic decât prestat de Romprest, deși contractul cu noua companie de salubritate a fost încheiat în timpul stării de alertă. Astfel, prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate prin compania Brai-Cata SRL este de 629 lei/tonă, în timp ce prin Romprest, procesarea unei tone de deșeuri costă 883 de lei.

„Menționăm faptul că deși achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.
Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.”, au transmis cei de la Primăria Sectorului 1.

Romprest cerea de aproape de opt ori mai mulți bani pentru gestionarea gunoaielor din coșurile stradale

Un aspect ce nu trebuie trecut cu vederea este acela conform căruia  Romprest factura la metru pătrat deșeurile din coșurile de gunoi de pe aria Sectorului 1, fapt ce duce la costuri mult mai mari penrtu Primărie.

De asemenea, primarul de sector, Clotilde Armand, susține că Romprest a numit în contracte preluarea gunoiului din coșuri drept „întreținere curățenie”, tocmai pentru a se îngreuna comparația cu alte firme.

Iată, la acest link, contractul încheiat între Primăria Sectorului 1 și compania de salubritate Brai-Cata SRL.

Cookies