Primăria Sectorului 1 a pierdut azi un proces cu Romprest. Clotilde Armand spune că va face recurs

15 iul. 2021
282 afișări
Primăria Sectorului 1 a pierdut azi un proces cu Romprest. Clotilde Armand spune că va face recurs
Primăria Sectorului 1 a pierdut azi un proces cu Romprest. Clotilde Armand spune că va face recurs. sursa foto: captura video

Primăria Sectorului 1 a pierdut, joi, în primă instanță, un proces cu compania de salubrizare Romprest. Edilul Clotilde Armand anunță că va face recurs la această decizie. Se pare că procesul a fost intentat de primărie, însă pe vremea când la cârma Sectorului 1 se afla fostul primar PSD, Dan Tudorache.

Tribunalul București a aunțat joi, 15 iulie, că a respins solicitarea primăriei Sectorului 1 cu privire la acordarea unor despăgubiri în valoare de peste 80 de milioane de lei de la compania de salubritate Romprest. Motivul ar fi acela că nu a redus o parte dintre tarife în perioada cuprinsă între anii 2016-2019. Totuși, juecătorii nu i-au dat câștig de cauză administrației locale.

Prima reacție a lui Clotilde Armand

Ulterior, primarul Clotilde Armand a venit cu precizări privind acest proces, explicând că a fost deschis de fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în anul 2019.

Pentru o corectă informare a cetăţenilor şi pentru că mai multe informaţii false circulă la o parte din mass-media cum că eu aş fi pierdut nu ştiu ce proces cu compania Romprest – mă simt nevoită să fac câteva precizări despre procesul pierdut recent de Primăria Sectorului 1 vs Romprest – a explicat Clotild Armand.

Edilul sectorului 1 a mai explicat că este vorba de un proces deschis de fostul primar al zonei, Dan Tudorache, de la PSD. Intenția a demarat în 2019, însă Clotilde Armand spune că s-a tergiversat cât s-a putut acest dosar, mai ales că totul a demarat de la o serie de rapoarte ale Curții de Conturi.

Procesul ar fi fost tergiversat

„Un proces deschis de fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în 2019, forţat de rapoartele Curţii de Conturi, şi în care s-a făcut non – combat până în decembrie 2020, la sfatul avocaţilor angajaţi de acesta. De altfel, dosarul a fost deschis prost din start în anul 2019, la Curtea de Apel Bucureşti, şi a fost declinat la TMB, s-a tergiversat cât s-a putut. Aşteptăm motivarea şi vom face recurs”, a scris Clotilde Armand, joi pe Facebook, după ce a apărut decizia tribunalului.

Armand spune că se așteaptă decizia instanțelor la multe procese intentate de actuala administrație

Mai mult, primarul Sectorului 1 a transmis, joi, că actuala administrație a deschis numeroase alte procese, începând cu 2020 și până azi, împotriva companiei ROMPREST pe care o acuză că primește prea mulți bani pentru salubrizarea sectorului.

Mai mult, Armand promite recuperarea prejudiciului din cauza companiei de gunoi.

„Actuala administraţie a deschis mai multe procese împotriva companiei, din decembrie 2020 până în prezent, aşteptăm deciziile instanţelor. În ceea ce priveşte cei vinovaţi de procesele deschise de formă la diferite instanţe, şi în care nu a fost respectat interesul locuitorilor Sectorul 1, ne vom îndrepta împotriva lor pentru recuperarea prejudiciului”, a mai completat Clotilde Armand reacția transmisă pe Facebook.

Cookies