Primăria Sectorului 1 a cerut ridicarea licenței de funcționare a Romprest

09 iun. 2021
102 Afișari
Primăria Sectorului 1 a cerut ridicarea licenței de funcționare a Romprest

Primăria Sectorului 1 a cerut ridicarea licenței de funcționare a Romprest, adresându-se, în acest sens, Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Primăria Sectorului 1 a cerut ridicarea licenței de funcționare a Romprest, a anunțat instituția condusă de Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Primăria motivează acțiunea precizând că operatorul de salubritate lucrează pentru statul român și nu invers.

 

“Operatorul de salubritate lucrează pentru statul român și nu invers. Ce se întâmplă acum e un șantaj, un șantaj total inacceptabil pe care statul român nu trebuie să îl accepte. Pe străzile Sectorului 1, muncitorii operatorului de salubritate prestează servicii scumpe, dar când e vorba de serviciul public, de ridicare de gunoi, ei nu prestează, deși acest serviciu este obligatoriu prin lege, prin regulamentul de salubritate, prin contract,” a afirmat primarul Clotilde Armand, într-o declarație de presă.

Primăria Sectorului 1 a cerut ridicarea licenței de funcționare a Romprest

Edilul a prezentat un caz care a avut loc pe raza Sectorului 1, în care angajații Romprest, sub pretextul spălării carosabilului, dădeau cu jet de apă peste gunoaie, fără să le ridice.

“Acest șantaj nu mai poate continua. Am făcut solicitare la ANRSC pentru a analiza ridicarea licenței acestui operator șantajist,” a precizat Clotilde Armand.

Una dintre soluțiile propuse de edil pentru ieșirea din criză este ca autoritatea locală să plătească direct sortatorii de deșeuri, nu prin intermediul companiei Romprest. La sfârșitul lunii mai, Primăria Sectorului 1 a achitat suma de 9 milioane de lei către Romprest, cu mențiunea clară ca suma de 4 milioane de lei să fie virată către sortatori.

Primarul Clotilde Armand solicită în continuare Instituției Prefectului Capitalei declararea stării de alertă.

 “Asta mi-ar permite să-i plătesc direct pe sortatori și să identific o situație de rezervă – o altă companie care să facă curățenie atunci când vedem că operatorul nu respectă contractul,” a conchis primarul Sectorului 1.

Cookies